Két nap, két sardzsai győzelem

2024. január 29. – Szerző: Krikettgalaxis

Tegnap már megindult felfelé az ILT20 tabelláján a Sharjah Warriors, ma pedig folytatta ezt a pályát: egy nagyon sima meccsen legyalulták a Dubai Capitalst, és ezzel máris följöttek a második helyre.

Sardzsa látképe az al-Núr szigetről (illusztráció)Sardzsa látképe az al-Núr szigetről (illusztráció)

A kép szerzője: Shahana Shamsuddin (Wiki Commons), licenc: CC BY-SA 4.0

Mindkét csapat két győzelem és két vereség után érkezett meg a mai nap elé, de mégis volt több jelentős különbség a múltjukban. Egyrészt a Warriors vereségei nagyobbak, győzelmei kisebbek voltak összességében, így NFA-juk jóval alacsonyabb volt, mint a Capitalsé, másrészt viszont legutóbbi meccsüket (éppen tegnap) a lila-sárgák győzelemmel vették, míg a dubajiak vereség után voltak itt.

Az említett vereséghez képest a csapatukon két helyen változtattak: Ráhul Csoprá és Dusmanta Csamíra helyett Max Holden kezdett, valamint az a Heider Alí, aki nem azonos a 37-szeres pakisztáni válogatott Heider Alíval, bár szintén Pakisztánból jött: ez az Alí még csak most játszotta élete első hivatalos Húsz20-as meccsét. A sardzsai harcosok ma Mark Wattal kezdtek Martin Guptill helyett, de amikor sort kerítettek a cseréjükre, pont ezt a két játékost cserélték egymásra.

És úgy nézett ki, jó ötlet volt megbízni Wattban, hiszen máris az első játszmájában kidobta Rahmánulláh Gurbázt, majd a következő három játszmájában is igen takarékos volt, összességében 3,75-tel végzett. De nem csak ő, hanem Daniel Sams is már belekóstolt az ütősrendbe az erőfölény során, utána pedig Mohammad Dzsavádulláh is becsatlakozott a kapugyűjtőkhöz, legvégül pedig Mahís Tíksana is. Bár szűz játszmát éppenséggel senki sem dobott, de sok volt a pöttyös labda, és nem volt egyetlen ütős sem, aki tartósan bent bírt volna maradni a pályán: a kapuk rövid időközönként folyamatosan potyogtak. A 16. játszmában Sams megszerezte pályafutása 200. Húsz20-as kapuját, de Tíksana ma nála is jobb volt: ő négy ütőst ejtett ki, amivel immáron 11-nél jár az idényben, így felugrott a torna dobóranglistájának élére. A Capitals pedig 104 futással, a 19. játszmában elolvadt: az esélymutatók erősen kibillentek a Warriors irányába.

Ők pedig éltek is az eséllyel. Összesen csak három ütősre volt ehhez szükségük, de a nyitó pár is majdnem elegendő lett: Nirósan Dikvella és Johnson Charles alig több mint 8 játszma alatt nagyjából a kétharmadát már el is érte a célnak, amikor Dikvella (37 futás után) kiesett. Félbehagyott munkáját Joe Denly fejezte be: Charles 43-mal, míg Denly 23-mal zárt, a kergetés pedig 13.1 játszma alatt lezajlott. Egyetlen pozitívum mondható el talán a Dubaj játékáról: kapujukat az újonc Heider Alí szerezte, így legalább neki is lett valami sikerélménye.

Győzelmükkel a sardzsaiak már 6 ponttal állnak a tabellán, ami a második helyhez elég, de hiába a gyors kergetés, az NFA-juk még mindig bőven negatív. Mindeközben a Capitals visszaesett a 4. helyre.


Alapból nem látható kép
×