Utolsó dobásos győzelmével három helyet ugrott előre a Dubaj

2024. február 1. – Szerző: Krikettgalaxis

Rendkívül kiélezett mérkőzésen a Dubai Capitals tudta megszerezni a két pontot az ILT20 utolsó két helyezettjének mai csatáján a Desert Vipers ellen, ezzel pedig máris a második helyen találják magukat.

Dubaj látképe éjjel (illusztráció)Dubaj látképe éjjel (illusztráció)

A kép licence: közkincs / szabadon felhasználható

Ahogy az SA20-ban, úgy az ILT20-ban is a tabella utolsó két helyezettje találkozott a mai napon, és ugyanúgy tudni lehetett, hogy a győztes itt is följön az egyik rájátszást érő helyre. Nem tudjuk, hogy csak ezek az izgalmak vonzották-e ide, vagy valami más is, de a lelátón feltűnt Rod Bransgrove angol üzletember, a Hampshire krikettklub elnöke is (aki egy személyben az ILT20-ban egyébként nem szereplő Chris Wood apósa is).

Ami a mai csapatokat illeti: a Desert Vipers ugyanazokat az embereket küldte ma pályára, akik a legutóbbi meccsükön a végrehajtott csere után játszottak, a Capitals pedig kettő eltéréssel a múltkori befejezőkkel kezdett: kihagyták Max Holdent és Heider Alít, és betették a csapatba Ráhul Csoprát és az élete első ILT20-as mérkőzését most játszó Scott Kuggeleijnt.

A dobást választó dubajiak az első két játszma után már-már hátra is dőlhettek, mert úgy tűnt, ma igen takarékosan tudnak gazdálkodni: 12 dobás után mindössze 4 ponton állt az ellenfél. Ám ekkor hirtelen valami bekattant, és Róhan Musztafa és Alex Hales társulása elkezdte ontani a határokat: a következő 6 játszma alatt 75 pontot tettek hozzá az addigi 4-hez, és Musztafa csak ekkor esett ki. De ez a kiesés megint visszavetette a viperákat: a következő határra ismét viszonylag sokat kellett várni, egészen a 12. játszma végéig – igaz, ekkor Hales két hatost is bemutatott egymás után. Colin Munro azonban elég lassú volt, Ázam Hán és Sherfane Rutherford pedig kacsázott, így főként Adam Hose-ra várt a feladat, hogy valamit mentsen a csapat jól induló, de leromló helyzetén: ő pedig 17 dobásból elért 35 futásával ezt meg is tette, így végül a Vipers 169 pontig fel tudott még törekedni a végére.

Ez a pontszám nem volt túl magas, de figyelembe véve a viperák dobóerejét, védhetőnek tűnt. A cserék egyébként a következők voltak: a Vipers Rutherford helyett Matísa Patiranát hozta be, míg a Dubaj Dusmanta Csamíra helyett Ben Dunkot.

A második félidő Sahín Sáh Afrídí dühével kezdődött, majd az örömével folytatódott: a 3. dobásból 5 széles extra született, mert honfitársa, a kapus, Ázam Hán nem volt elég gyors, hogy elérje a labdát. De a következő dobásból Rahmánulláh Gurbáz felütött egy labdát jó magasra, amit Patirana egy látványos, futás közbeni elkapással meg is szerzett, így az 5 széles után máris egy kapu következett. Sőt, Afrídí második játszmájában (ez a félidőben a 4. volt) David Warnert is elkapták: az ausztrál játékosnak továbbra sem megy az ILT20-ban! Viszont annál inkább ment a másik ausztrálnak, Ben Dunknak, aki már ekkor 26 futáson állt, és a 10. játszmában már 59-cel esett ki: a csapat ez után a játszma után 88/4-re állt. A félidő második fele viszont nagyon hullámzó volt: jöttek a futások is, de jöttek a kapuk is, így sokáig egyáltalán nem lehetett megjósolni, ki nyerhet – egészen az utolsó egy-két játszmáig. A 20. játszma előtt már csak 4 futás hiányzott a Capitals győzelméhez: Patirana viszont kiválóan dobott. Először csak két szimplát hagyott az ellenfélnek, aztán két pöttyös is következett, majd megint egy szimpla... így aztán az utolsó dobásra maradt a sor, hogy döntsön: itt viszont Jason Holdernek sikerült bevinnie az utolsó pontot, ami meghozta a győzelmet a Dubaj számára.

A piros-kékek így rögtön elmozdultak az ötödik helyről, és mindjárt a másodikra ugrottak fel, míg a Vipers maradt az utolsó.


Alapból nem látható kép
×