Kyle Verreynne 116-neskije is kevés volt a Pretoriának

2024. február 1. – Szerző: Krikettgalaxis

Rendkívül sok futást és egy SA20-as rekorddöntő 116-neskit is hozó mérkőzésen a Fokváros 249-es célt állított fel, és bár nyerni tudott a Pretoria ellen, de a pluszpont nem lett meg nekik így sem.

Fokváros látképe (illusztráció)Fokváros látképe (illusztráció)

A kép licence: közkincs / szabadon felhasználható

Ma délután (este) az ILT20-ban is egy olyan mérkőzésünk volt, ahol az utolsó két helyezett találkozott egymással, és ahol tudni lehetett, hogy a győztes föl fog jönni egy rájátszást érő helyre. Itt, az SA20-ban, mivel ez a torna már a végefelé jár, azonban még valamit tudni lehetett: ha az MI Cape Town ma vereséget szenved, biztosan lemondhat a továbbjutásról.

A vendég fokvárosiak legutóbbi összeállításukhoz képest annyit változtattak, hogy Delano Potgieter helyett egy SA20-as újonc, Nealan van Heerden kapott lehetőséget, míg a fővárosiak kettőt cseréltek: náluk Colin Ingram és Senuran Muthusamy helyett Theunis de Bruyn és Shane Dadswell játszott.

Ám az, hogy mekkora a tét az MI számára, az első játszmában még nem is látszott: ekkor Will Jacks dobásaiból csak 1–1 futást tudott begyűjteni Rassie van der Dussen és Ryan Rickelton. Utóbbi viszont ezek után igen hamar belekezdett a határgyártásba: először 3, aztán 4, utána pedig 2 négyest ütött egy-egy játszmában, majd Van der Dussen is végre letette a névjegyét az 5. játszmában három darab hatossal – viszont ő a következő labdából kiesett. A 6. játszma (megint Jacks) megint csak 2 futást hozott, de ezek után ilyet nem láttunk többet: az ütősök nagyon begyorsítottak, és Rickelton meg sem állt 90-ig, míg a 4. rendű Dewald Brevis is végre valahára megmutatta, hogy miért tartották őt nemrég még akkora fiatal szupertehetségnek: ezúttal 32 dobásból 66 futást gyűjtött be. Érdekesség, hogy Rickelton már harmadszor esett ki 90 és 100 között ebben az idényben: eddig a világon csak három másik játékos volt, aki egy tornán belül ilyen sokszor búcsúzott volna az ideges kilencvenesek alatt. A csapat viszont így is 248 futásig jutott el, ami az idei SA20 legmagasabb összpontszáma és a valaha volt második legmagasabb, míg Daryn Dupavillon negatív SA20-rekordot döntött azzal, hogy 4 végigdobott játszmája alatt az ellenfél 73 pontot szerzett...

A kergetés első játszmájában ismét Will Jacksszel találkozhattunk: nem csak a dobást nyitotta ő, de az ütést is. És rögtön be is ütött egy négyes után három hatost: egy játszma alatt közel az 1/10-e le is lett kergetve a célnak! Viszont ezek után a Capitals teljesen összeborult: innentől kezdve az erőfölény végéig minden játszmában kiesett egy-egy ütősük, sőt, egy alkalommal kettő is: Nuvan Tusára pedig elmondhatta magáról, hogy három kaput is szerzett ezalatt, mindhármat kidobásból és mindhárom ellenfele kacsával esett ki. Az erőfölény végére 46/6 volt az állás, a pretoriaiak esélyei nagyjából 0%-kal voltak egyenlők. Viszont ott volt még Kyle Verreynne: ő ugyan a 2. játszmában már bejött, de csak a 8-adikban ütötte az első határát. Vagyis senki sem gondolta, hogy mit tesz ezek után: márpedig azt tette, hogy innentől kezdve a félidő legvégéig bent volt, és nem kevesebb mint 7 négyest és 9 hatost mutatott be! A 9. játszmát például mindjárt négy egymást követő maximummal kezdte, de az utolsó 3 játszmában is volt többek között 5 hatosa... Így az ütős végül 116-neskivel zárt, ami az SA20 történetének legmagasabb egyéni pontszáma – a győzelemhez azonban ez is kevés volt, a Capitals 34 futással lemaradt. Viszont ahhoz elegendő volt, hogy az MI ne kapjon pluszpontot, csak négyet: ez még akár nagyon sokat is jelenthet a végelszámolásnál!

Most ugyanis az MI a 4. helyen áll, ugyanúgy 13 ponttal, mint az ötödik Joburg. A Pretoria 10 ponttal az utolsó, és mindhárom említett csapatnak egy-egy mérkőzése van hátra. Ráadásul az egyik az pont ennek a mainak a visszavágója lesz, holnapután!


Alapból nem látható kép
×