Hamvak: holnap bárki nyerhet, de lehet, hogy eső lesz

2023. június 19. – Szerző: Krikettgalaxis

Rendkívül izgalmasan alakul az első Hamvak-meccs: négy nap után is teljesen kiegyenlített az állás. A negyedik játékrészben Ausztrália célja 281, jelenleg 107/3-on állnak.

Piros krikettlabda (illusztráció)Piros krikettlabda (illusztráció)

A kép licence: közkincs / szabadon felhasználható

A legfrissebb időjáráselőrejelzések szerint Birminghamben holnap délelőtt nagyon nagy az eső valószínűsége, de déltől kezdve ez a valószínűség valamelyest csökken. Mondhatjuk azt: így teljesen háromesélyes ez a mérkőzés.

Igaz, az eddig ezen a pályán megrendezett 54 tesztből csak kettő volt, amikor a most kitűzött 278-as célnál nagyobb vagy egyenlőt valaki sikeresen lekergetett a negyedik játékrészben, de Ausztráliának már csak 174 futás kell ehhez, és még 7 kapujuk megvan, többek között ott a pályán a második negyedben rendkívüli kitartást bemutató Khawaja is.

A tegnapi nap is eső miatt lett rövidebb, ezért bár korábbi kezdést nem terveztek mára, de azt igen, hogy legalább 98 játszmára sor fog kerülni ma. Végül ez sem teljesült, de így is majdnem teljes értékű napot tudhatunk magunk mögött.

Anglia 2 vesztett kapuval aludta át az éjszakát, de aztán ahogy telt az idő, egyenletes időközönként el-elvesztettek egy-egy újabb ütőst, így senki sem jutott el még csak 50 pontig sem, de ma mindenki eljutott legalább 10-ig. A dobók közül főként Cummins és Lyon tündökölt: előbbi 3, utóbbi 4 ütőst kiejtve ezen a napon.

Az utolsó játékrész nagyon jól kezdődött a vendégek számára, hiszen 61 futásig meneteltek kapuvesztés nélkül, de aztán Warnert, Labuschagne-t és Smitht is elkapta Bairstow kapus. Viszont ez már a harmadik este az eddigi négyből, hogy Khawaja bent van a pályán: és ez, mint tapasztaltuk, még nagyon sokat hozhat az ausztráloknak, akik egyébként ma 5. rendű ütősként egy éjjeliőrt küldtek be Scott Boland személyében. És Boland nem is rossz ebben a szerepben sem, hiszen már 13 futásnál jár. Hozzá tartozik a történethez, hogy a talaj már lassú és száraz, ezért a gyors dobók nem tapasztalnak rajta jó elmozdulást, és az sem válik az ausztrálok hátrányára, hogy Moeen Ali pörgetőujja bedagadt és fáj. Vajon milyen változást hozhat, ha holnap tényleg esővel indul a nap?

És végül egy kis statisztikai érdekesség a mai napról: Joe Root eddigi 219 (!) tesztbeli kiesése közül egyetlen egy sem volt leverés, ma fordult elő először, hogy ezen a módon ejtették ki.


Alapból nem látható kép
×