A második nap elején és a végén is India ütött, de micsoda különbség van!

2024. február 3. – Szerző: Krikettgalaxis

Az India és Anglia közti teszt második napjának elején még az első játékrészben tartottunk, a végén pedig már a harmadikban: közte a jól kezdő angolok eléggé meginogtak, így 143 pontnyi hátrányba kerültek, ami aztán a nap végén tovább nőtt, és jelenleg 171 pont.

A Cshatrapati Sivádzsí pályaudvar 19. századi, különleges épülete Mumbaiban (illusztráció)A Cshatrapati Sivádzsí pályaudvar 19. századi, különleges épülete Mumbaiban (illusztráció)

A kép szerzője: Anoop Ravi (Wiki Commons), licenc: CC BY-SA 3.0

A második nap 336/6-os indiai állásról indult úgy, hogy egyik nyitó ütősük, Jasaszví Dzsájszvál még bent volt a pályán, méghozzá 179 futással. A lelátókon, szombat lévén rengeteg iskolás gyerek tolongott: jó látni, hogy Indiában is népszerű még a teszt krikett.

Az angolok tegnap egész nap nem kérték ki az új labdát, és egy játszmát még ma reggel is a régivel dobtak – de aztán úgy döntöttek, inkább jöjjön az új, fényes golyó. Ravicsandran Asvint már ezzel ejtették ki, és Dzsájszvál már ez ellen a labda ellen szerezte meg a 200 futását, és hogy stílusos legyen, ezt a mérföldkövet is egy (igaz, szinte ajándékba kapott, röptéből ütött) határral érte el. Ő lett egyébként a történelem harmadik legfiatalabb indiai ütőse, aki elérte a 200 pontot egy tesztjátékrészben. A 107. játszmában azonban hibázott egy végzeteset: hiába helyezkedett a pálya külső részén elég sok mezőnyjátékos, ő egy újabb nagy ütéssel próbálkozott: ezúttal el is kapták. A sorvég már nem sok pontot gyűjtött össze, így India végül 400 alatt, egészen pontosan 396-tal elfogyott.

A második negyedre az éppen ma a 26. születésnapját ünneplő Zak Crawley érkezett ki Ben Duckettel, akik sokáig az angoloktól mostanában megszokott gyors ütemű ütőjátékot hozták: 6 játszma alatt, az ebédszünetre már 32 pontot gyűjtöttek be, 10 játszma alatt pedig már 59-et. Amikor a 23. játszmára mindketten kiestek, a csapat már 114 ponton állt (Crawley egymaga 76-ot szerzett, közel 100-as aránnyal), így India egyre inkább kétségbe kezdhetett esni. De ekkor megérkezett Dzsaszprít Bumráh, és két újabb gyors kapuval egészen megváltoztatta a dolgokat: ráadásul a múltkori legjobb angol ütős, Ollie Pope kapuját egy látványos, pusztító erejű yorkival tarolta le. A teaszünet 155/4-es állásnál érte a csapatokat, és egy stabilnak tűnő Jonny BairstowBen Stokes párral a pályán.

Ám Bumráh tea után is kiváló formában dobott: Bairstow ellen például 10 dobásból nulla pont, majd kapu. A Bumráh-sorozatba Kuldíp Jádav egy kicsit belecsúfított azzal, hogy a következő két kaput ő szerezte, de Stokes, aki akkor már 47 ponton állt, az 50. játszmában újra egy Bumráh-kidobás áldozata lett. Majd a sorvégben még ketten, amivel aztán Bumráh a világon a második legjobb átlaggal rendelkező játékosává vált azok közül, akik legalább 150 tesztkaput szereztek már pályafutásuk során. Anglia pedig mindössze 253 pontot tudott begyűjteni.

És volt egy kis idő belekezdeni a harmadik játékrészbe is: itt Rohit Sarmá 13, Dzsájszvál pedig 15 pontot gyűjtött be 5 játszma alatt, ami teszthez képest ugyancsak szép eredmény. Az indiai vezetés így aztán 171 futásosra duzzadt, és mindkét csapatnak 10–10 kapuja van még.


Alapból nem látható kép
×