Srí Lanka végigütötte az egész második napot az afgánok ellen

2024. február 3. – Szerző: Krikettgalaxis

Tegnap már láthattuk jeleit annak, hogy Srí Lanka jobb erőkből áll ezen a teszten, mint Afganisztán, ma pedig újabb és újabb erre utaló nyomok jelentek meg. Olyannyira, hogy a szigetországiak előnye 212 pontra nőtt, és még 4 kapujuk megvan a második játékrészben.

A Srí Lanka-i Oroszlán-szikla (illusztráció)A Srí Lanka-i Oroszlán-szikla (illusztráció)

A kép licence: közkincs / szabadon felhasználható

Srí Lanka az afgánok 198 pontja után 80/0-val érkezett meg erre a napra. A tegnapi szép zöld fű már a múlté volt, mintha kiszáradt volna egy pillanat (egy nap) alatt. Viszont a talaj nem repedezett meg, és már most az elején nagyon úgy tűnt, nem sokat fog adni a dobóknak, főként nem a pörgetőknek. Délutánra viszont nagy valószínűséggel esőt jósoltak, így ha másért nem, de ezért legalább izgulhattunk, hogy vajon valóban megérkezik-e.

Alig telt el azonban pár játszma, a 18 éves Navíd Zadrán (lényegében a semmiből) megszerezte élete első teszt-kapuját: kívánjuk, hogy még sok-sok másik kövesse a jövőben! Az újonnan bejövő Kuszal Mendisz nem nagyon találta a helyét a pályán, és hiába játszott tapogatózó játékot, a 22. játszmában, 10 ponttal Nidzsát Maszúd dobásából elkapták. Ekkor viszont bejött a pályára a rutinos Anydzseló Mattijúsz, és a nyitók közül még bent levő Dimut Karunáratnával egy egész jó kis társulást kezdett összehozni. Ez azonban csak addig tartott, amíg Karunáratna 77 ponttal ki nem esett a 30. játszmában – innentől viszont Mattijúsz egy még jobb társulás részese lett: ezúttal Dinés Csandimállal. Ebédre 177/3-ra hozták föl a csapatot, majd még tea idején is ők ketten voltak bent: a teaszünetkor 287/3 volt az állás. A két szünet közötti néhány érdekesség időrendi sorrendben: a 43. játszmában Srí Lanka átvette a vezetést, a 48. játszmában bejött egy varánusz a pályára, de sikerült kikergetni onnan, majd az 51. játszmában Mattijúsz, az 58-adikban pedig Csandimál is elérte a maga ötvenesét.

Tea után pedig ott folytatták, ahol abbahagyták: Mattijúsz a 79., Csandimál pedig a 88. játszmában a 100-at is megszerezte, és hamarosan egy pályarekordot is megdöntöttek: az övék lett a Szingaléz Sportklub pályájának legeredményesebb 4. kapus társulása. Ám a 93. játszma nagy fordulatot hozott: Navíd Zadrán dobásába Csandimál csak éppen belepiszkált, és a kapus elkapta, a következő labdából pedig az újonnan bejövő Dhanandzsaja da Szilvá vált kifutás áldozatává: ő elindult futni egy szimpláért, de Mattijúsz nem figyelt rá, csak a labdát nézte, és mire észrevette és visszaküldte, már késő volt: egy szép közvetlen találat érkezett a mezőnyből a kapura. Ez a két kiesés viszont már kicsit későn jött Afganisztán számára: Srí Lanka hamarosan átlépte a 400 futást is. A nap csattanója végül a 102. játszmában érkezett el: Mattijúsz 141 ponttal állva ledöntötte a saját kapuját! Egy söprést mutatott be, amiből határ is lett, csakhogy az ütő túllendítésekor beletalált a saját karójába! Viccesen mondhatjuk, célozva a tavalyi időtúllépésére: mintha Mattijúsz minden típusú kiesést végig akarna próbálni, mielőtt visszavonul a krikettől!

Ez a kapu egyébként a nap végét is jelentette: Srí Lanka 410/6-on áll, és lehetséges, hogy hamarosan elkezdenek majd a játékrész lezárásán is gondolkodni.


Alapból nem látható kép
×