Kievickélt a hatpontos csapatok sűrűjéből az Abu-Dzabi

2024. február 3. – Szerző: Krikettgalaxis

Bár nem is biztos, hogy evickélésnek lehet nevezni, ami ma történt, hiszen az ADKR egészen magabiztos győzelmet aratott a Dubai Capitals fölött. A lényeg, hogy a Knight Riders ezzel 8 pontra jött föl, ami nagy előnyt jelent ebben a sűrű mezőnyben.

Abu-Dzabi látképe (illusztráció)Abu-Dzabi látképe (illusztráció)

A kép szerzője: FritzDaCat (Wiki Commons), licenc: CC BY-SA 3.0

Az MI kicsit kilógott a maga 10 pontjával a többiek közül, viszont a másik 5 csapat nagyon egymás hegyén-hátán tanyázott a tabellán: négyen is 6 egységgel álltak, és csak a Gulf Giantsnek volt kettővel kevesebb. Ilyen körülmények között pedig még fontosabb a két pont mindenkinek: hiszen az ADKR és a DC is kiemelkedhetett volna a sűrűből, ha ma nyer.

Az Abu Dhabinál egy kis kihagyás után ma visszatért a csapatba Josh Little, aki Marchant de Lange-ot váltotta, a Capitals viszont ragaszkodott a múltkori összeállításához.

Az első játszmák változó, de inkább rossz szerencsével teltek a dobást választó dubajiak számára. A Jason Holder által dobott 2. játszmában futás nem született (csak egy széles extra), viszont utána két játszma alatt 16+12 futást gyűjtött be Joe Clarke és főleg Michael Pepper. Utóbbi aztán 200-as aránnyal elért 32 pontjával esett ki, miután egy Roelof van der Merwe-dobás a lábán találta el: bár a bíró nem ítélt semmit, de megnézték videón, és ott szabályos LKE-nek találták. Ezek után nagyon kiegyenlített játék folyt: se nem sok, se nem kevés futás született, és egy-egy kapu pedig folyamatosan elesett (a 8. játszmában például kettő is, Scott Kuggeleijn jóvoltából). A félidő felénél 81/4 volt az állás, viszont a 13. játszmában bejött Andre Russell, aki nagyon nagy löketet adott a liláknak: bár lassan kezdett, de utána csak a 17. játszmában 31 (!) futást szerzett a csapatnak – ebben egyébként egy rossz dobás miatti hetes is benne volt. Ezek után a Capitals még viszonylag jól vissza tudta fogni az ADKR-t, de annyira azért nem, hogy 180 fölé ne jussanak: 183 lett a vége.

Egy tehát viszonylag kiegyenlített első félidő után a kergetés igen érdekesre, és igen másmilyenre sikerült, amint az az eredménylapból is látszik. Rahmánulláh Gurbáz nullával nyitott, míg a másik nyitó, David Warner 42-ig jutott el. De mire eljutott addig, már hat (!) kaput elvesztett a csapat, ugyanis a Warner után következő öt ütős is általában 10 alatti (Sikandar Raza 11-es) pontszámmal búcsúzott. Feltűnően sok volt egyébként az olyan eset, amikor az amúgy az ütő közepével eltalált, tehát szándékosan irányított ütés pont egy-egy mezőnyjátékoshoz repült... Amikor Warner a 12. játszmában kiesett, az állás tehát 76/7-re változott: a dubajiak esélyei teljesen szétfoszlottak. Holder ugyan 8. rendű létére még visszahozta őket egy kicsit (21 dobásból 42-t ért el, ugyanannyit, mint Warner), és az utána következő 9. rendű Van der Merwe és 10. rendű Kuggeleijn is 19, illetve 22 ponttal zárt (így a legjobb ütősök közé tartoztak a csapatból), de az ADKR győzelme nem volt kérdéses: a Capitals csak 154-ig tudott följönni, így 29 futással kikapott. Kis statisztikai érdekesség, hogy a teljes meccsen 12 dobó próbálkozott, és közülük 11-en eredményesek is voltak: mindegyikük 1 vagy 2 ütőst ejtett ki, hármat vagy többet pedig senki.

Az Abu Dhabi Knight Riders ezzel történetének első olyan győzelmét aratta, amikor ők ütöttek először, az ezért kapott két ponttal pedig a második helyre léptek fel.


Alapból nem látható kép
×