Korrupció gyanúja miatt felfüggesztették Devon Thomas játékjogát

2023. május 24. – Szerző: Krikettgalaxis

A karibi játékost három különböző bajnokságban elkövetett hét szabályszegéssel vádolják, köztük egy súlyos, konkrét bundavád is felmerül a 2021-es LPL-ből. Egyelőre felfüggesztették a játékjogát, 14 napja van reagálni.

Az antiguai származású, 33 éves kapus-ütős, Devon Thomas nem játszhat a június 5-én kezdődő, Arab Emírségek elleni, három ENN-ből álló sorozatban sem, de hogy ezek után meddig tart az eltiltása, még nem tudni.

Thomast hét pontban gyanúsították meg. Ebből a legsúlyosabb az, miszerint az LPL 2021-es szezonjában konkrétan bundázás megtervezésében vett részt – az mondjuk más kérdés, hogy a megvalósításra nem sok alkalma volt, hiszen mindössze egyetlen meccsen játszott. A Srí Lanka-i Krikett-tanács ezen kívül még három kisebb ügyben talált vele kapcsolatban szabálytalanságot (például hátráltatta a vizsgálatot), míg a CPL-ben kettő, az Abu Dhabi T10-ben pedig egy kisebb kihágása volt: jellemzően az, hogy nem számolt be arról megfelelően, hogy bundaügyben kapott megkeresést vagy arról, hogy valamilyen ajándékot kapott valahonnan.


Alapból nem látható kép
×