Még jobban összetorlódott a mezőny az ILT20-ban

2024. február 4. – Szerző: Krikettgalaxis

Az eddig utolsó helyen álló Gulf Giants nagy különbséggel verte a Sharjah Warriorst a mai második ILT20-meccsen, amivel 2 pontra csökkent a különbség a második és a hatodik helyezett között. Izgalmas hétnek nézünk elébe, az biztos!

A Perzsa- vagy Arab-öböl műholdfelvételen (illusztráció)A Perzsa- vagy Arab-öböl műholdfelvételen (illusztráció)

A kép licence: közkincs / szabadon felhasználható

Jópárszor leírtuk már, de most megint le fogjuk, mert annyira igaz: az idei ILT20 mezőnye rendkívül kiegyenlített, a csapatok között alig van különbség akár a játékerőt, akár a megszerzett pontokat tekintve. Három hatpontos csapat mellett egy nyolc- és egy négypontos is volt a tabellán, ráadásul ma ez a négypontos, a Gulf Giants győzedelmeskedett, így teljesen összezsúfolódott majdnem mindenki.

Az összeállításokat böngészve a legfontosabb dolog, amit észrevehettük, az az, hogy a Warriors kapitánya, Tom Kohler-Cadmore mára visszatért, miután az előző meccset kihagyta fejfájás miatt: amit korábban egy, a sisakját eltalált labda okozott.

Kohler-Cadmore egyébként ma a dobást választotta, amikor megnyerte a pénzfeldobást. A Giantsnél Jamie Smith volt az egyik nyitó ütős: ő még az első meccsen igen jól játszott, de azóta nem – és ez a rossz sorozata ma sem szakadt meg, mert Mohammad Dzsavádulláh mindjárt a második játszmában kidobta (igaz, egy hatos után). Ezek után viszont James Vince és Chris Lynn több mint 50 pontra fölhozta a csapatot az erőfölény végére, és bár ezek után jött két eredménytelenebb játszma, de aztán a 9-ediknek a végére már 71-en álltak. A 10. játszma viszont nem csak a társulást törte meg, hanem mindkét eredményes ütős búcsúját elhozta: Sean Williams dobásaiból mindkettejüket nagy nyugalommal kapta el egy-egy mezőnyjátékos. De mégis volt, aki átvegye az örökségüket: jelesül Shimron Hetmyer, aki nem csak átvette, de túl is tett rajta: ő ugyanis 28 dobásból 3 négyest és 4 hatost zúdítva 53 futásig repült – főként a 17. játszma volt látványos, amikor Williams ellen egy 6–6–4–6-os sorozatot ütött be. Rajta kívül még egy-két másik játékos is hozzátett jópár hasznos pontot az eredményhez, például Jamie Overton is 25-öt, így a Gulf Giants szép, 187-es eredménnyel végezte be a játékrészt.

Ezt a szép eredményt pedig rögtön megfejelték két kapuval a második félidő elején. Annyira rögtön, hogy konkrétan az első két dobásról beszélünk! Ájan Áfzal Hán ellen először Nirósan Dikvella rontott el elkapást érően egy söprést, majd Joe Denly is elhibázott egy ütést, valószínűleg megzavarta a labda éles kitérülése. Aztán az új ütősöknek is kellett pár dobás, mire felocsúdtak: a következő 10 dobásból is 7 pöttyös lett. Kohler-Cadmore viszont nem hagyta annyiban a dolgot, és úgy elkezdte ütni a határokat, ahogy ilyenkor kell: de ő sem bírta sokáig, 23 dobás után (mialatt 7 határt szerzett), 39 ponttal kiesett. Az ezek után a Denly helyére csereként behozott Lewis Gregory is megpróbálkozott valami hasonlóval: ő 19 labdából jutott el 30 futásig, de sem előtte, sem utána nem volt más, aki még hasonló eredményességgel lépett volna fel. Egyedül a 7. rendű Daniel Samsnek sikerült átlépnie egyáltalán a 10 pontot, de neki is igen lassan, a többiek pedig mind egy számjegyű eredménnyel távoztak a pályáról. A Giants mind a hat dobója szerzett kaput, de a 20-éves Zuheb Zuber négyet is, így őt választották meg a mérkőzés legjobbjának. Hiszen neki is nagyban köszönhető volt, hogy a Warriors 108 futással elfogyott, így a bajnoki címvédő jelentősen növelni tudta az NFA-ját is.

Ezzel a két ponttal és a megnövelt NFA-val pedig a Giants máris a harmadik helyen találja magát, igaz, ugyanannyi ponttal, mint például mai vesztes ellenfelük és még két másik klub.


Alapból nem látható kép
×