Anglia közelített a célhoz, de végül az indiai dobók diadalmaskodtak

2024. február 5. – Szerző: Krikettgalaxis

A negyedik napon, indiai győzelemmel ért véget a teszt: bár az angolok a második legmagasabb pontszámot érték el a negyedik játékrészben a négy közül, de így is több mint 100 futással lemaradtak.

India zászlaja (illusztráció)India zászlaja (illusztráció)

A kép licence: közkincs / szabadon felhasználható

A nap elején 332 futás hiányzott az angol győzelemhez, illetve 9 kapu az indiaihoz. Az eddigi alkalmakkor az ebéd előtti menetekben mindig volt egy kis nedvesség a talajban, és ma sem számíthattunk másra, ráadásul az előző játékrészben már egyre több kitérülést láttunk a pörgetett labdáktól, így az ütősök nem készülhettek könnyű haladásra.

A pályán Zak Crawley és a tegnap éjjeliőrnek beküldött Rehan Ahmed volt bent, míg Indiánál a dobást Dzsaszprít Bumráh és eléggé meglepő módon Aksar Patel nyitotta reggel. Aki egyébként pörgető, így az ő kísérleteinek köszönhetően hamar kiderült, hogy ma mégsem térülnek annyira a lassú labdák, mint a tegnapi jelekből hinni lehetett. Aztán végül mégis ő lett, aki elsőként lecsapott ma: persze az éjjeliőr esett ki, igaz, 23 ponttal, ami azért hasznos dolog volt az angoloknak. Utána természetesen már egy rendes ütős, Ollie Pope jött be, aki még a csapat által tartott 4,5 körüli átlagnál is gyorsabban próbált haladni, de 19 dobásból elért 23 futása után Ravicsandran Asvin (498. tesztkapujával) kiejtette. Joe Root aztán még jobban rálépett a Baz-gázra (aki nem tudná: Baz az angolok edzőjének, Brendon McCullumnak a beceneve, aki meghonosította náluk az agresszív tesztjátékot), és pár dobásból két négyest és egy hatost hozott össze – de aztán pont ennek a stílusnak az áldozatává vált, amikor 16 ponttal a hátsó csúcson elkapták: Asvin 499 kapura jött föl. Crawley és Jonny Bairstow ezek után is szépen haladt, a 42. játszma végére, amikor Crawley végül 73 ponttal kiesett, 194/5-re hozták fel a csapatot. Ekkor úgy lehetett gondolni: a következő, Bairstow–Stokes társulás lehet az utolsó, akiknek még esélyük van győzelemre vinni az angol ügyet: ám 4 dobás múlva Bumráh LKE-be csapdázta Bairstow-t, amit hiába néztek meg DFR-rel, a bíró szava miatt érvényben maradt a megadott kiesés. Így tehát egy nagy csapással érkezett el az ebéd: az állás 194/6 volt.

Ebéd után egy ideig úgy tűnt, mintha Anglia taktikát változtatott volna, és visszavettek volna az agresszivitásból – vagy csak az éppen bent levő alsóbb rendű játékosaik nem voltak képesek megvalósítani azt? Nem tudjuk, de azt igen, hogy a 4,5 körüli arányuk hamarosan 4,2-re csökkent, viszont Stokes kifutása után (ami egyébként leginkább a közvetlen találatot bevivő Srejasz Ajjar érdeme volt) nem lassultak tovább, ráadásul a 8. és 9. rendű Ben Foakes és Tom Harley is elért 36 pontig. Ez azonban a végére kevésnek bizonyult, mert Bumráh mindkettejüket kiejtette, és összességében 9-es zsákmánnyal zárta a két játékrészt összesen. Asvinnak ma még nem lett meg az 500, bár egyszer volt egy pillanat, amikor úgy tűnt: a 63. játszmában Hartleyt kiküldte a bíró egy elkapás miatt, de kiderült, hogy csak a karján változtatott irányt a labda, és bár gyanús volt az LKE is, azt is ellenőrizték, és az sem volt. De valószínűleg nem bánja Asvin sem, hiszen a lényeg, hogy India bekaszálta a győzelemért járó 12 pontot, és följött a teszt-vébé tabellájának második helyére. Anglia maradt az utolsó előtti helyen.


Alapból nem látható kép
×