Az ADKR valóra váltotta a Sharjah Warriors rémálmait

2024. február 5. – Szerző: Krikettgalaxis

Taroltak az Abu Dhabi Knight Riders dobói a Sharjah Warriors ellen az ILT20 mai találkozóján: a Warriors csak 75 futást tudott felhalmozni az első félidőben, aminek a kergetését persze a KR a kisujjából rázta ki.

Abu-Dzabi látképe (illusztráció)Abu-Dzabi látképe (illusztráció)

A kép szerzője: FritzDaCat (Wiki Commons), licenc: CC BY-SA 3.0

Mindössze 2 pont, viszont 4 helyezés volt a különbség a találkozó előtt a két együttes között: ez persze az egész szezonra jellemző, hogy nagyon szoros a mezőny, és bárki legyőzhet bárkit. Most a Knight Riders állt a második helyen 8 ponttal, míg a Sharjah 6 egységgel és alacsony NFA-val az utolsó helyen szerénykedett, de természetesen egy győzelemmel hatalmasat léphettek volna fölfelé ők is, egészen a 3. helyre.

Az összeállításokat tekintve a legnagyobb hír az volt, hogy a sardzsaiakhoz megérkezett két angol válogatott játékos: Liam Livingstone és Adil Rashid, akik eddig az SA20-ban vitézkedtek, de csapataik, az MI Cape Town és a Pretoria Capitals mostanra (szégyen szemre) befejezték szereplésüket. Mindketten azonnal be is kerültek az itteni keretbe, így nem volt könnyű dolguk, hiszen a hosszú utazás után, kitapasztalatlan pályákon ilyen hamar játékba kellett volna lendülni... A Knight Riders is avatott egy ILT20-as újoncot, méghozzá a 19 éves Áditja Settí személyében, aki amúgy egy balra pörgető dobó. Hiányzott viszont a kapitányuk, Sunil Narine, akinek az egyik kezén sérült meg az ujjai közötti rész.

Az abu-dzabi csapat a dobást választotta, és rögtön az elején megkezdték a tarolást. Az első játszmában David Willey ejtette ki Nirósan Dikvellát, a másodikban Josh Little Livingstone-t, a harmadikban megint Willey jött, és Johnson Charles is búcsúzott – ráadásul ez lett az egész szezon mindössze második szűz játszmája. 7/3 után úgy tűnt, Tom Kohler-Cadmore-nak köszönhetően talán elkezdik összeszedni magukat a sardzsaiak, de ez a folyamat még az erőfölény idején megtört, amikor Little egy neki Sean Williams által véletlenül visszaütött labdát kapott el igen látványosan. És ismét egy látványos Little-kapu következett a 8. játszmában is: ekkor a dobó bombája a kéz-karó tetejébe csapódott be: 34/5! A Warriors már a 10. játszmában kihasználta a cseréjét, és a már kiesett Charles helyére James Fullert küldte be, ám ő is pár dobás után, 3 ponttal búcsúzott. A rend második feléből mindössze Daniel Sams mutatott valamit a maga 24 pontjával, ám végül az egész csapat 17 játszma alatt, 75 ponttal elfogyott.

Az újonc Settí még csak sorra sem került a dobásban, ahogy Ali Khan sem: őt pedig le is cserélték a szünetben Joe Clarke-ra.

A kergetés pedig hamar megmutatta, hogy nem a pálya a hibás: az bizony szépen alkalmas az ütőjátékra. A csereember Clarke és Michael Pepper 5 játszma alatt 54 pontra hozták fel a csapatot, így a győzelmi esélyeik nagyjából 99,99%-ra nőttek, bár eddig sem volt sokkal kevesebb. Igaz, hogy a következő játszmában Mohammad Dzsavádulláh még megmentett valamit a Warriors becsületéből azzal, hogy kiejtette Peppert, majd szinte azonnal Alísan Sarafut is, sőt, két játszmával később Clarke is az ő áldozatává vált, de ennél többet a sárga-lilák nem tudtak tenni: a Knight Riders 10.1 alatt beért a célba, és értékes két ponttal gazdagodott.

Ezzel a két ponttal pedig megerősítették második helyüket, hiszen most már csak nekik van 10, míg az utánuk következő négy csapatnak mind 6–6. A Sardzsa viszont tovább rontotta eddig is alacsony nettó futási arányát, így aztán még erősebben utolsó, mint eddig.


Alapból nem látható kép
×