Malajzia háromszor is legyőzte Kuvaitot női NH20-ban

2024. február 6. (utolsó módosítás: 2024. február 6. 20:11) – Szerző: Krikettgalaxis

Egy felkészülési sorozatban háromszor találkozott egymással a maláj és a kuvaiti női krikettválogatott: mindhármat a hazai Malajzia nyerte, méghozzá általában igen könnyedén.

Kuala Lumpur látképe a Petronas-ikertornyokkal (illusztráció)Kuala Lumpur látképe a Petronas-ikertornyokkal (illusztráció)

A kép licence: közkincs / szabadon felhasználható

Néhány nap múlva Malajzia ad majd otthont az úgynevezett Elsődleges Kupának, ahol 16 női csapat verseng azért, hogy kijusson az őszi Ázsia-kupára. Ez előtt a torna előtt most két résztvevő, Malajzia és Kuvait egy felkészülési sorozaton csapott össze háromszor.

Mindhárom meccset a Johor Bahrui akadémiai pályán rendezték: ezen a helyszínen ezek voltak a valaha volt első nemzetközi krikettmeccsek. Az eredménylapok megtekinthetők itt:

Az egyéni legjobbak között nem sok különbség volt: mind a malájoknál, mind a kuvaitiaknál 73 futással végzett egy-egy játékos az ütősranglista élén, méghozzá Wan Julia és Ámna Tárik. Kuvait legtöbb kapuját, hatot, Mária Dzsaszví szerezte, míg Malajziánál 5-tel Mahirah Izzati Ismail volt a legeredményesebb dobó.

Ezt a sorozatot is beleszámítva a két csapat női örökmérlege már úgy néz ki, hogy eddigi mind a 7 találkozójukat Malajzia nyerte meg.

Az Elsődleges Kupában egyébként Malajzia ellenfelei a csoportkörben Bahrein, Indonézia és Katar lesznek, míg Kuvait Mianmarral, Szingapúrral és Thaifölddel találkozik.


Alapból nem látható kép
×