Végre van végleges elnöke a Pakisztáni Krikett-tanácsnak

2024. február 7. – Szerző: Krikettgalaxis

Mohszin Nakví személyében három évre megválasztották a Pakisztáni Krikett-tanács (PCB) új elnökét, aki a régóta a szervezetet csak ideiglenesen vezető Záka Asraf helyét veszi át.

Pakisztáni zászló (illusztráció)Pakisztáni zászló (illusztráció)

A kép licence: közkincs / szabadon felhasználható

Hosszú idő után végre megtartották a választásokat a PCB-ben: ennek eredményeként pedig egyhangúlag Pandzsáb tartomány ideiglenes főminiszterét, Mohszin Nakvít választották meg a szervezet 37. elnökévé, méghozzá egy hároméves ciklusra.

A PCB-t az elmúlt időszakban csak ideiglenesen irányította Záka Asraf, aki aztán januárban távozott is, így már igen időszerűvé vált, hogy találjanak egy végleges vezetőt a helyére. Nakví egyébként több mint egy éve Pandzsáb ideiglenes főminisztere is, annak ellenére, hogy a helyi törvények szerint egy ilyen pozíció is csak legfeljebb három hónapig lenne betölthető – de úgy látszik, a malmok arrafelé is lassan őrölnek.

Nakví egyáltalán nem rendelkezik tapasztalattal sem a krikett, mint sport, sem annak adminisztrációja terén, de ez egyáltalán nem példa nélküli Pakisztán történetében, hogy egy ilyen vezetőt nevezzenek ki a tanács élére. Az utóbbi időszakban például maga Asraf is ilyen volt, vagy éppen őelőtte Nádzsam Szetí is.

Az új elnök legfontosabb, közelgő feladatai közé tartozik majd, hogy sikerrel tudják megrendezni jövő tavasszal a Bajnokok Trófeáját: itt hét válogatottat kell majd vendégül látnia az országnak. Ilyen méretű nemzetközi kriketteseményt az 1996-os vébé óta nem rendeztek Pakisztánban. A tornával kapcsolatban a legnagyobb aggodalom az iránt van, hogy könnyen elképzelhető: India úgy dönt, hogy politikai ellentétek miatt nem lesz hajlandó elutazni Pakisztánba. Legutóbb ez történt a tavalyi Ázsia-kupán is: akkor az a megoldás született, hogy Srí Lanka is becsatlakozott társrendezőként. Ez a döntés azonban sokak tetszését nem nyerte el: több játékos sérüléseit ugyanis a sokkal több utazás miatti fáradalmaknak tulajdonították. A PCB ezek után arra utalt: legközelebb már nem fognak beleegyezni egy ilyen módosításba. Kérdés, akkor mit tudnak majd kitalálni megoldásként.


Alapból nem látható kép
×