Nepál kényelmesen játszva vette az akadályt az amerikaiak ellen

2023. június 21. – Szerző: Krikettgalaxis

Az USA nagyon rosszul kezdett ütésben, és ezek után már hiába javult fel a játékuk, Nepál ráérősen játszva simán lekergette az alacsony célt a vb-selejtezőn.

Nepáli táj (illusztráció)Nepáli táj (illusztráció)

A kép licence: közkincs / szabadon felhasználható

Nagy távolság, politikailag nem rossz viszony, látszólagos kisebb érdektelenség egymás iránt – ez jellemzi a két országot, Nepált és az USA-t, akik ma összecsaptak. Mégis az utóbbi évek során a krikettben valahogyan nagy figyelemmel kísért rangadóvá változott a találkozásuk. Bár most semleges pályán játszottak, de így is érezhető volt némi feszültség.

Nepál a dobást választotta, így az amerikaiak ütöttek. Nagy hiányzójuk volt a kapus-ütős Monank Patel, aki kisebb betegség miatt nem tudta vállalni a játékot, illetve Ali Khan, aki még tavasszal két meccses eltiltást kapott, és most tölti le a másodikat.

Nem csak a hiányzókon múlt azonban, hogy roppant gyengén kezdtek: a 10. játszmára 18/4-ig jutottak és a játékrész feléig még egy ütősük kiesett, és csak 85 futásnál tartottak. Első négy ütősük mintha nem érezte volna maga mögött a kéz-karó helyét, és olyan, kissé széles dobásokba is bele-beleértek, amiket jobb lett volna, ha hagynak: Mukkamalla és Jones kapitány például kapuikat is ilyen felelőtlen beleérések miatt vesztették el. Érdekesség, hogy azt a Nosthush Kenjigét, akit két nappal ezelőtt a Karib-térség ellen 9. számú ütősnek küldtek be, már most 5. rendű ütősként felhasználták: valószínűleg azért, hogy kicsit késleltessék a múltkor százast is elérő Gajanand Singh pályára lépését, mert úgy érezték vagy tapasztalták, ő a meccs későbbi szakaszaiban jobban tud ütni. Végül nem tudjuk, min múlt, de amikor Singh bejött, csak 26 futásig jutott. Látványos százast ért viszont el az utána következő Shayan Jahangir (ez volt élete első százasa), de már hiába: a csapat összesen csak 207 pontig jutott. A nepáli dobók közül egyébként Karan Khatrí Ksetrí emelkedett ki, aki 4 kaput dobott, ráadásul nem a haláljátszmákban, hanem még az elején a magasabb rend ellen. Kicsit csalódást keltő viszont eddig Szandíp Lámicsháne, akinek ez már a második meccse volt kapuszerzés nélkül, holott előtte 33 mérkőzésen keresztül mindig kiejtett legalább egy ütőst.

Onnantól kezdve, hogy az USA csak 207 pontot ért el, már nem volt nagyon izgalmas a helyzet. Nepál viszonylag lassan is ráért játszani, úgy-ahogy tartották a pontarányt, figyeltek, hogy a szükséges arány ne szálljon el túlzottan, majd a második félidő közepe után egy kicsit még gyorsítottak is, így egyáltalán nem forgott veszélyben a győzelmük: 6 kapujuk és 42 dobás maradt még, amikor lekergették a célt.

A két csapat közti örökmérleg férfi ENN-ben így 1 holtverseny mellett 4–2-re alakult Nepál javára. A mostani selejtezőn az amerikaiak már második vereségüket szenvedték el, így már most nagyon nehéz helyzetbe kerültek, Nepál viszont még bízhat a továbbjutásban.


Alapból nem látható kép
×