Nagy eséllyel a Dubaj lesz ott a rájátszásban

2024. február 10. – Szerző: Krikettgalaxis

Összejött a Dubai Capitalsnek az, amit néhány napja kevesen gondoltak: szinte biztos, hogy bejutnak a rájátszásba, miután ma sikerült legyőzniük a listavezető MI Emiratest. Most már csak valami szélsőségesen nagy Warriors-győzelem ejtheti ki őket holnap.

Dubaj látképe éjjel (illusztráció)Dubaj látképe éjjel (illusztráció)

A kép licence: közkincs / szabadon felhasználható

Bár ezzel együtt már csak két meccs volt hátra az ILT20 csoportköréből, matematikailag még mindig 4 csapatnak volt esélye az utolsó két kiadó helyre a rájátszásban. Ezek egyike volt a most pályára lépő Dubaj, akik egy esetleges győzelemmel már majdnem biztosan továbbjutottak volna, hiszen sokkal jobb az NFA-juk, mint a másik 8-pontos csapatnak, a Sharjah Warriorsnak. Az MI számára viszont nem volt ma tét: ők már régebb óta biztos továbbjutók voltak, ráadásul tudták azt is, hogy az első elődöntőben fognak szerepelni.

Az MI-nél Kuszal Perérát nem nevezték a kezdőbe, miután kisebb combsérülést szedett össze legutóbb, és kimaradt Odean Smith is, helyettük pedig Dwayne Bravo és idén először Chris Benjamin játszott. A Capitalsnél kimaradt Ráhul Csoprá és gerincproblémák miatt Roelof van der Merwe, bekerült viszont Ákif Rádzsá és teljesen új emberként a részben magyar származású Du Plooy Leus, aki az SA20-ban remek szezont futott, de ott mostanra véget ért a szerepe.

Az MI a dobást választotta, annak ellenére, hogy legutóbb így kaptak ki. A Capitalsnél Tom Banton és Max Holden jött nyitni, és ezt kiválóan tették: az erőfölény alatt nem estek ki, és 57 futást szedtek össze. Érdekesség, hogy ebből 10 határesemény volt, de az mind négyes. Aztán a társulás még folytatta tovább: csak a 10. játszmában bomlottak fel, miután Holden már elérte a maga 50-esét, a csapatot pedig 88 pontra hozták fel – igaz, ekkor pár dobáson belül mind a ketten búcsúztak. Du Plooy most egyelőre ezen a számára ismeretlen pályán nem hozta azt a játékát, amit Dél-Afrikában láttunk tőle, és csak 17 futásig jutott, de amit az ő távozása után produkált a csapat, azt pedig nevezhetjük akár összeomlásnak is. A 4. rendtől kezdve összesen 8 emberük érkezett be a pályára, de a legmagasabb pontszám, amit valamelyikük is elért, csak 11 volt, így aztán míg a félidő felénél 90/1 volt az állás, a vége csak 147/9 lett. És végül az egész játékrészre igaz lett, hogy egyetlen hatos sem született, minden határ (19 db) 4-es volt!

Érdekes módon az MI ezek után mégis becserélte Kuszal Perérát, akiről pedig azt mondták, hogy sérült. Ő pedig ütött is egy hatost meg egy négyest, de utána Scott Kuggeleijn kidobta. A helyére bejövő Andre Fletcher jól állt a lábán, de miután gyorsan elért 19 futást, utána kicsit nyögvenyelősen haladt: jött öt egymás utáni játszma, amikor sem ő, sem éppen aktuális párja nem szerzett egyetlen határt sem, így 46/1-ről csak csak 63/4-ig jöttek föl 30 dobás alatt. Utána Kieron Pollard beütött egy nagyon kellett-típusú hatost, de kész, ennyi, senki többet! A félidő második fele kísértetiesen hasonlított az elsőére: sorra estek ki az ütősök egy számjegyű eredménnyel (csak Jordan Thompson ért el 17-et). Játszmáról játszmára emelkedett a Capitals győzelmi esélye, és a végén valóra is vált: az MI 19 futással lemaradt.

A Capitals tehát följött a 4. helyre, 10 ponttal. Mögötte a Sharjah Warriors áll 8-cal és a Desert Vipers 6-tal: utóbbiak tehát most már biztosan nem juthatnak tovább. Ez a két csapat holnap pont egymás ellen játszik majd: de mivel a Dubaj NFA-ja -0,203, a Warriorsé pedig -1,511, így ők csak valami földöntúlian, elképzelhetetlenül nagy győzelemmel tudnák megelőzni a Dubajt.


Alapból nem látható kép
×