A Thaiföldön maradtak tornáját is Szaúd-Arábia nyerte

2024. február 16. – Szerző: Krikettgalaxis

Február 11-én ért véget Thaiföldön a Kihívás-kupa, amelynek 9 vendégrésztvevője közül hárman is még ott maradtak, hogy a házigazdákkal egy kis négyes NH20-as tornát játsszanak: ahogy a kupát, úgy ezt is Szaúd-Arábia nyerte nagy fölénnyel. Tét nem volt.

A Kába-kő a mekkai nagymecsetben (illusztráció)A Kába-kő a mekkai nagymecsetben (illusztráció)

A kép licence: közkincs / szabadon felhasználható

A torna egy csoportkörből állt, valamint az annak két első helyezettje által vívott döntőből, és a két utolsó helyezett részvételével zajló küzdelemből, ami a 3. hely sorsáról döntött.

Nagyjából előre lehetett sejteni, hogy mi lesz az erősorrend, bár egy-két kétséges dolog azért még volt. Szaúd-Arábia csoportelsőségéhez nem fért kétség sem a papírforma szerint, sem a valóban bemutatott játék alapján: ők mindenkit legyőztek, ráadásul Bhután elleni meccsükön megszületett a csapat történetének első százasa és első ötös zsákmánya is: előbbit Vádzsi ul-Hasszán, utóbbit Zain ul-Abedín szerezte. Esetleg azon még lehetett gondolkodni, hogy vajon Thaiföld, a Maldív-szigetek és Bhután között mi lehet a sorrend, de a thai válogatott utóbbi hónapokban látott jelentősen feljavult játéka alapján ők tűntek a legesélyesebbnek a második helyre: és ez így is lett. A harmadik pedig a Maldív-szigetek lett, miután egy héten belül másodszor is legyőzte Bhutánt.

A harmadik helyért így harmadszor is összecsapott a két imént említett válogatott, de ezúttal megtörtént a visszavágás: Bhután le tudta kergetni a szigetországiak 139-es célját. A döntőben viszont semmiféle visszavágás nem történt, ugyanis Szaúd-Arábia ismét könnyedén, sőt, még sokkal könnyedébben verte a házigazdákat, mint a csoportkörben, így a Kihívás-kupa után ezt a kis kevesebb jelentőségű tornát is az első helyen zárták.


Alapból nem látható kép
×