A szultánok jócskán elverték a királyokat

2024. február 18. – Szerző: Krikettgalaxis

Az utolsó két együttes is pályára lépett a PSL-ben: a hazai pályán játszó Multan Sultans meggyőző játékkal múlta felül a Karachi Kingst. A vendégek mind ütő-, mind dobójátékban jóval szegényesebbek voltak.

Rukn e-Álam 13–14. századi pandzsábi szúfi szent sírja Multánban (illusztráció)Rukn e-Álam 13–14. századi pandzsábi szúfi szent sírja Multánban (illusztráció)

A kép szerzője: Thealimir (Wiki Commons), licenc: CC BY-SA 3.0

Ha az elmúlt évekből indulunk ki, elég egyértelmű papírformának tűnt volna egy multáni győzelem: ők ugyanis az elmúlt három alkalommal döntősök voltak, míg ugyanekkor a Karacsi mindig az utolsó három hely valamelyikén végzett. De mint tudjuk, egy új idényben bármi megváltozhat – például az új játékosoknak köszönhetően is. A Sultans többek között Dawid Malannel erősített, valamint azzal a Reeza Hendricksszel és Reece Topley-val, akik korábban még sosem játszottak a PSL-ben – utóbbi viszont sérülés miatt ki kellett, hogy hagyja a szezont. A Kingshez éppen a Multántól igazolt át a platina besorolású mindenes, Kieron Pollard, és érkezett két másik platina osztályú játékos is: Mohammad Naváz és a PSL-újonc ausztrál Daniel Sams.

Az idei első két mérkőzésen nagyon sok futás született, de azok Lahorban voltak, ez pedig most Multánban. Itt a talaj is nehezebb volt, ráadásul viszonylag erős szél fújt, és (emiatt) harmat még a második félidőre sem volt várható. Eleinte úgy tűnt, az ütésre kényszerülő Multánt ez valóban megzavarja: Mohammad Rizván kapitány például 12 dobásból csak 11 futást tudott begyűjteni, aztán ki is esett. Malan és Hendricks viszont egészen mást tanúsítottak: azt, hogy bizony lehet itt is jól ütni! Míg Rizván kapuja a 3. játszma elején veszett el, addig a Malan–Hendricks pár a 17. játszmában bomlott csak fel. Ezalatt 5 dobásnyi különbséggel, a 14. és a 15. játszmában mindketten megszerezték a maguk ötvenesét, utána viszont Malan rosszul időzített egy megtévesztő, lassabb Sams-labdára, így a mélységi középpályán bőven volt idő a magasról lehulló labda alá helyezkednie a mezőnyjátékosnak. A végén Husdíl Sáh mutatott be még egy szép kis minitűzijátékot, amikor 13 dobásból 4 négyest is ütve 28 pontot szerzett. Hendricks 79-neskivel zárta a félidőt, a szultánok pedig 185 futással.

A kergetés első játszmája (David Willey dobta) majdnem szűzre sikeredett, csak egy széles extra rondított bele, de a Multán így is nagyon elégedett lehetett. Hát még akkor, amikor a 3. játszmában újra Willey pillanatai következtek: előbb egy rövidebb labdájába húzott bele rosszul James Vince, így a hármas mezőnyjátékos el tudta kapni, a következő dobásból pedig Szád Begnek nem sikerült kivédenie egy görbülő labdáját, ami így a karókat találta el. Bár ezek után Sán Maszúd és a Szád Begnél egyébként közel 25 évvel idősebb (!) Soeb Malik még elindított egy visszaharcot, de ez a harc a 9. játszmában Maszúd kiesésével megtorpant. Malik pedig egymaga nem volt elég, hiába ért el 50-est, rajta kívül már csak Pollard 28-a hozott valamit a konyhára, de az a 28 is lassan gyűlt össze. A félidő végefelé Mohammad Alí három sorvégi ütőst is nulla ponttal búcsúztatott, így ebben a játékrészben összesen négy kacsát csodálhattunk meg. A Kings persze bőven lemaradt a célról, és elég súlyos, 55 futásos vereséget szenvedett.


Alapból nem látható kép
×