Tűz ütött ki tegnap a Harare AC stadionjában

2023. június 21. – Szerző: Krikettgalaxis

A június 20-i vb-selejtező után kapott lángra egy terület a lelátó mellett. Személyi sérülés nem történt, a pálya játékra alkalmas maradt.

Tűz (illusztráció)Tűz (illusztráció)

A kép licence: közkincs / szabadon felhasználható

Kedd éjjel, mintegy hat órával az után, hogy Zimbabwe győzelmet aratott Hollandia ellen, lángok csaptak fel a Harare SC stadionjának déli részén. Mint kiderült, főként az úgynevezett Kastélysaroknál elhelyezkedő szalmatető égett hatalmas lángokkal (egy kép tanúsága szerint a lángok akkorák voltak, mint némelyik fa a létesítmény mellett), de szerencsére a tűz nem terjedt át a lelátókra. A Kastélysarok egyébként a Zimbabwei Krikettszurkolók Egyesületének törzshelye, de 6 órával a meccs után nem valószínű, hogy a szurkolók még ott tartózkodtak volna, és ők okozták volna a tüzet. De hogy pontosan mi okozta, azt még nem tudjuk. A gyorsan kiérkező tűzoltók hamar elfojtották a lángokat.

Szerdán (ma) reggel a Nemzetközi Krikett-tanács biztonsági ügyekkel foglalkozó csapata megvizsgálta a helyszínt, és megállapította, hogy a pálya alkalmas a játékra, a nézőtér pedig alkalmas a nézők befogadására, így semmilyen korlátozást nem kellett bevezetni a következő, holnapi mérkőzés előtt.

Ebben a stadionban a lelátókon egyébként akkor, amikor a házigazda Zimbabwe játszott, nagyon sok néző gyűlt össze. A nyitómeccs teltházas volt, de a Hollandia elleni összecsapásra is sokan eljöttek a hétköznapi időpont ellenére.


Alapból nem látható kép
×