Ranpuri győzelemmel ért véget a BPL csoportköre

2024. február 23. – Szerző: Krikettgalaxis

Ma befejeződött a Bangladesh Premier League alapszakasza: a 12-ből 9-et megnyerő Rangpur Riders végzett az élen, de továbbjutott még a címvédő Comilla Victorians, a Fortune Barishal és a Chattogram Challengers is.

A ranpuri Kerámatijá-mecset (illusztráció)A ranpuri Kerámatijá-mecset (illusztráció)

A kép licence: közkincs / szabadon felhasználható

A BPL-ben 7 csapat van, ezért 42 mérkőzésre került sor a csoportkörben: ebből egyet sem kellett törölni rossz időjárás miatt. A Rangpur Riders és a Comilla Victorians már korábban bebiztosította a helyét a rájátszásban: mivel végül ők végeztek a két első helyen, így ők vívják majd a jövő hétfői első elődöntőt, míg az ugyanazon a napon rendezett végselejtező résztvevői a harmadik és negyedik helyen végzett Fortune Barishal és Chattogram Challengers lesznek. A Barishal csak mai győzelmével garantálta a részvételt a rájátszásban, míg a Chattogram már néhány nappal ezelőtt is hátradőlve várhatta a folytatást.

Az már réges-régen eldőlt, hogy a Durdanto Dhaka nem juthat tovább, és azt is jó ideje lehetett tudni, hogy biztosan az utolsó helyen végeznek. Az 5. és a 6. hely sorsáról éppen az utolsó, mai mérkőzés döntött: a Khulna Tigers kikapott ugyan a Sylhet Strikerstől, de nem akkora arányban, hogy a Strikers meg tudta volna őket előzni, így a tigrisek szerezték meg az 5. helyet.

Nem utolsó sorban ma szerzett 66 futásának köszönhetően az ütősranglista élén Támim Ikbál végzett (Fortune Barishal, 391 pont), míg a legtöbb kaput, 22-t, Sariful Iszlám szerezte – eddig, de ő már biztosan nem gyűjt többet, mert ő a Dakka játékosa.

Néhány nappal ezelőtt egy említésre érdemes edzésbaleset is történt: a Victorians játékosát, Musztáfidzsur Rahmánt fejbe találta egy labda, amitől a játékos a földre került, és a feje erősen vérezni kezdett. Azonnal kórházba szállították, ahol a sebet összevarrták, és szerencsére azt állapították meg, hogy belső vérzései nincsenek. Azt még nem tudni, Rahmán játszani fog-e a bajnokság hátralevő részében.


Alapból nem látható kép
×