Két elképesztő egyéni teljesítmény újabb győzelmet hozott a Pesavarnak

2024. február 26. – Szerző: Krikettgalaxis

Az első félidőben Bábar Ázam 111-neskije, a másodikban pedig Aríf Jakúb egy játszmában szerzett 4 kapuja külön-külön is szenzációs, de hogy egy meccsen történtek, az végképp nem semmi. Nem is csoda, hogy ezek után a Peshawar Zalmi hagyta el győztesen a pályát az Islamabad United ellen.

Az 1600-as években épült Mahábat Hán-mecset Pesavarban (illusztráció)Az 1600-as években épült Mahábat Hán-mecset Pesavarban (illusztráció)

A kép licence: közkincs / szabadon felhasználható

Sokminden hasonlóan történt ma, mint tegnap: a Zalmi először ütött egy nála a tabellán lejjebb álló csapat ellen, 200 fölött végzett, végül győzött, és volt egy százas a mérkőzésen. Az ellenfél ma az Iszlámábád volt, amely győzelemmel kezdte a szezont, de azóta két vereséget gyűjtött csak be – a Pesavar viszont pont ellenkező utat járt be, ugyanis ők első két meccsüket elvesztették, de utána meg kétszer nyerni tudtak. A forma tehát mindenképpen mellettük szólt ma is.

A Zalmi változatlan összeállításban lépett pályára a legutóbbi találkozójához képest, míg a United kettőt cserélt: Alex Hales és Rumman Raísz helyét Heider Alí és Tymal Mills foglalta el.

Az Iszlámábád a dobást választotta, így a Pesavar nyitói, Szaím Ajúb és Bábar Ázam ballagtak ki középre. Volt ugyan már az erőfölényben is két csendesebb játszmájuk (3 illetve 5 futással), de összességében mégis 65/0-ra hozták le az első hat játszmát, ami bizonyította, hogy a lahori pálya továbbra sem a dobók paradicsoma. Igaz, aztán a 8. játszmában elérkezett az első kapu: Ága Szalmán eltalálta a karókat, miután Ajúb mellésöpört a pörgő dobásnak. Egy kiesés pedig hozta magával a többit: a következő játszmában Sádáb Hán is lecsapott, mégpedig kétszer: viszont egyik áldozata sem Bábar Ázam volt, aki így egy kis megnyugvást hozó lassú időszak után ismét gyorsítani kezdett. A 13. játszmában már 50-nél tartott, a 17. játszma végén már 72-nél, aztán a 18-adikban beütött egy 4–6–4–4–4-es sorozatot szegény Hunain Sáh ellen, így már csak 5 futásnyira volt a százastól: ezt pedig három dobás alatt ledolgozta, és ez még nem minden: utána még két további négyest is szerzett, így az idény eddigi legmagasabb pontszámával, 111-neskivel zárt. A csapat pedig 201-gyel, tehát egymaga bőven több mint a felét hozta ennek... És ha valakinek a 111-ben kevés lenne az egyes, akkor neki eláruljuk azt is, hogy ez volt Ázam pályafutásának 11. Húsz20-as százasa.

Igen ám, de hiába a magas cél, az IU-nál is bejelentkezett egy nyitó ütős egy ilyen Bábar Ázam-szerepre: jelesül Colin Munro, aki szintén majdnem végigbírta az egész meccset! És ő is kicsit lassabban kezdett, később pedig gyorsított: a 10. játszma után például még csak 39-en állt 31 dobásból, végül 71-gyel fejezte be, amit 53 labdából szerzett. A 10. játszmát azért is érdemes kiemelni, mert ekkor jött be mellé társnak egy másik Ázam: Ázam Hán, aki hamarosan teljesen bevadult. Már a következő játszmában volt neki két hatosa, de később jött még négy, valamint hat négyes is, így 17.5 után már 75 ponton állt, 250-es (!) aránnyal. A Unitednek ekkor már csak 21 futásra volt szüksége a győzelemhez 13 dobásból, és még 7 kapujuk megvolt: gyerekjáték – legyinthetünk rá. Ám ekkor olyasmi történt, ami igazán nem történik minden nap: 7 dobás alatt 5 kapujuk veszett el! A 17.6-ban még Navín ul-Hak szerezte az elsőt Ázam Hán kiejtésével (éppen Bábar Ázam kapta el a labdát), utána pedig a 19. játszmában a PSL-ben csak nemrég bemutatkozott pörgető, Aríf Jakúb következett. Ő az első, a harmadik, az ötödik és a hatodik dobásból is kiejtett egy-egy ütőst: ilyen még a PSL teljes történetében nem történt, hogy egy játszmában négy kaput szerzett volna valaki! A Zalmi játékosainak és a szurkolóknak is egy része szinte önkívületi állapotban ünnepelt, és még nem volt vége: az utolsó játszmában, amikor 18 futást kellett megvédeniük, még egy ütős is kiesett. Ez azonban már nem sokat számított, a lényeg, hogy a 19 futás nem lett meg a Unitednak: egy szinte már nyert helyzet után mégis 8-futásos vereséggel hagyták el a pályát.

A Pesavar így most már 6 ponttal áll a 3. helyen, míg az IU csak az ötödik, ráadásul eggyel már többet játszottak, mint a közvetlenül előttük álló Kings.


Alapból nem látható kép
×