Egyoldalú találkozón szerezte meg első pontjait a Delhi

2024. február 26. – Szerző: Krikettgalaxis

Két izgalmas WPL-meccs után tegnap már egy nyugalmasabb, ma pedig egy még annál is kevesebb körömrágást hozó találkozót láthattunk: a Delhi Capitalsnek a csapat dobóinak köszönhetően alacsony célt kellett kergetnie az UP Warriorz ellen: ez pedig gyorsan és könnyen sikerült neki.

Újdelhi egyik nevezetessége, a hatalmas India-kapu (illusztráció)Újdelhi egyik nevezetessége, a hatalmas India-kapu (illusztráció)

A kép licence: közkincs / szabadon felhasználható

Két, eddig pont nélküli, de rengeteg kiváló játékossal teletűzdelt együttes találkozóját hozta a mai nap a WPL-ben. A Delhi a nyitómeccsen csak az utolsó dobásból kapott ki az MI-től, és másnap az UP is az utolsó labdáig harcban volt az RCB ellen, de végül nekik sem jött össze a siker. Így aztán minden adott volt egy újabb szoros összecsapáshoz – de végül ennek a közelében sem jártunk.

A Warriorznál kisebb meglepetést okozott, hogy a szezon előtt leszerződtették azt a Gauhar Szultánát, aki nagyjából tíz évvel ezelőtt szerepelt utoljára az indiai válogatottban, azóta pedig nem játszott magas szinten. Ma viszont megkapta a lehetőséget, miután Száimá Thákor helyett bekerült a csapatba. A Delhi eközben nem változtatott semmit a nyitómeccsen látott összeállításában.

A dobást választó Capitals Marizanne Kappot küldte be elsőnek dobni: ő pedig majdnem egy szűzzel kezdett (Alyssa Healy egy futást szerzett ellene). A harmadik játszma, szintén Kapptól még ennél is jobbra sikerült: ez már valóban szűz lett, és Vrindá Dines kiesését is magába foglalta. Két játszmával később Kapp megkapta a harmadik lehetőségét is, és hasonlóan jól élt ezzel is: most is csak 1 futás született ellene, de újabb két ütős búcsúzott: a két ausztrál, Tahlia McGrath és Healy! Az erőfölény utáni 21/3-as állást látva ugyan még nem jelenthettük ki, hogy a meccs máris eldőlt volna, de azért egyre több kétely támadt, hogy vissza tud-e még jönni innen az UPW. A folytatásban két újabb határmentes játszma következett, viszont már ott volt a pályán a fiatal Svetá Szehrávat, aki lassacskán elkezdte gyűjtögetni a pontokat. Bár ezek után több társa is kiesett mellőle, ő még folytatta egészen 45 futásig, de mivel az utolsó három játszmában megint csak nem született határesemény, így a csapat igen alacsony, 119-es összpontszámot tudott csak felmutatni. Érdekesség, hogy a 45 pontos Szehrávat mögött a második legeredményesebb ütős Grace Harris lett a maga 17-jével...

A kergetés ezek után simának ígérkezett: és most az a (ritka?) eset történt meg, hogy valóban az is történt, amit vártunk. Bár azt konkrétan nem sokan várták, hogy mindjárt a nyitó pár szinte a teljes célt lekergesse – és mégis megtörtént. Meg Lanning és Saifálí Varmá (elég egyenlőtlenül osztozva a pontokon) az erőfölény végére már 57/0-t hozott össze (ebből Varmá neve mellett 41, Lanningé mellett 15 szerepelt), majd a félidő felére már 82/0-n állt a csapat. A 12. játszma két szerencsétlen esetet hozott az UP számára: előbb Kiran Navgíre keze, majd Szehrávat térde szenvedett sérülést: utóbbiért még egy hordágyat is beküldtek, de végül a saját lábán hagyta el a pályát. A 15. játszma előtt Varmá már 64, Lanning pedig 49 ponttal állt, aztán miután Lanning egy duplával elérte az 50-est, rögtön kiesett: akkor, amikor már csak egyetlen futás hiányzott a Delhi győzelméhez! Így egy pár másodperccel meghosszabbodtak az UP szenvedései: meg kellett várni, amíg Dzsemimáh Rodriksz is bejön a pályára. Ő aztán gyorsan véget vetett az egésznek: az első dobásból beütött egy négyest, és már vége is volt.

A Capitals NFA-ja ezzel nagyot javult, így máris a második helyen találhatják magukat a szintén 2-pontos Royal Challengers előtt, míg a Warriorz az utolsó a tabellán.


Alapból nem látható kép
×