Vb-selejtező: Omán egyre közelebb a továbbjutáshoz

2023. június 21. – Szerző: Krikettgalaxis

Az Arab-félszigeti rangadón győzedelmeskedő Omán immár 4 ponttal rendelkezve vezeti a csoportját, míg a vesztes Arab Emírségek két mérkőzés után pont nélkül áll, és nagyon lecsökkentek az esélyei.

Ománi tájkép (illusztráció)Ománi tájkép (illusztráció)

A kép licence: közkincs / szabadon felhasználható

A mérkőzés előtt úgy tűnt, a sáv talaja sima, ütősbarát, ráadásul az egyik határ mindössze 55 méterre van (bár másik irányban van 69 méteres is), így a legtöbben magas pontszámokat vártak ma.

A magas pontszámok azonban nem jöttek. A dobást választó Omán dobói fegyelmezetten dobtak, Aján Khán gazdálkodása 3 alatt maradt, míg Bilál Hán, Faijáz Bat kettő-kettő, Dzsaj Odedrá pedig három kaput is szerzett. Az Emírségek számára a legfőbb reményt a Vrítja AravindRamíz Sahzád páros adta, akik együtt 87 futásig jutottak, de a csapat végül 227 pontra korlátozódott.

Ománnak nem kellett sokat izgulnia a kergetés során, legfeljebb akkor egy kicsit, amikor előbb Soeb Hán görcsös fájdalmak miatt visszavonult az ütéstől, majd rövid időn belül Zísán Makszúd elvétett egy söprést, a lábát eltaláló labda pedig LKE-hez vezetett. De összességében a később felgyógyuló és a pályára visszatérő Soeb Hán mellett Ákib Éliász és a 40 éves Mohammad Nadím is megütötte a maga 50-esét, így a végére 4 teljes játszma megmaradásával sikerült a nem túl magas célt lekergetni.

A két csapat eddigi hét ENN-mérkőzéséből hármat nyert az egyik, hármat a másik, és még volt egy holtverseny, így a mai eredmény után már Omán van egy kis fölényben. Ami a selejtező tabelláját illeti, ott pedig Omán vezet, az Emírségek pedig az utolsó jelenleg.


Alapból nem látható kép
×