Felugrott az első helyre az RCB

2024. február 27. – Szerző: Krikettgalaxis

A szezon első felében csak hazai pályán játszó Royal Challengers Bangalore második meccsét is megnyerte a lelkes szurkolósereg előtt: ezúttal a Gujarat Giants volt az áldozat, akik továbbra is nyeretlenek.

A Bengaluru-palota Bengaluruban (illusztráció)A Bengaluru-palota Bengaluruban (illusztráció)

A kép szerzője: Basavarajmin21 (Wiki Commons), licenc: CC BY-SA 4.0

Ezúttal mintegy 10 000-rel kevesebb néző látogatott ki az RCB meccsére, mint három nappal ezelőtt (akkor hétvége volt), de így is igen szép számú, több mint 23 000 szurkoló figyelte a lelátóról kedvenc csapatát. Természetesen többségük a Bengalurunak szurkolt: annak a Bengalurunak, amelyik tavaly nagyon gyengélkedett, de idei első és eddigi egyetlen összecsapását megnyerte, most pedig azzal a Giantsszel nézett szembe, akik a 2023-as év másik nagy gyengélkedői voltak rajtuk kívül, és tegnapelőtt, amikor először játszottak, úgy tűnt, ezt a formájukat idénre is áthozták.

Ma mindkét együttes ugyanazt a 11 lányt küldte pályára, mint előző meccsükön.

A hazaiak a dobást választották, és a félidő elejének a hőse az ő dobóik közül is került ki: nem más, mint Renuká Szinh, aki tavaly az egész szezonban csak egyetlen kaput tudott szerezni, most viszont a 7. játszmáig kétszer ennyit. Ezalatt már végzett is a 4-játszmányi kvótájával, és mindössze 14 futást tudtak ellene szerezni az ütősök, így a gazdálkodása is kiemelkedően alacsony lett. És áldozatai sem voltak akárkik, hanem az ausztrál válogatott két fontos játékosa: egyik alapemberük, Beth Mooney és a nemrég berobbant és szintén lassan alapemberré váló Phoebe Litchfield. A következő ütős, aki pályára lépett, a múltkor nyitó, de kacsázó Vedá Krisnamúrti volt, aki ezúttal már egy hatossal is felhívta magára a figyelmet, valamint azzal, hogy háromszor küldte ki a bíró! Először egy elkapás gyanújával, de a videóelemzés során kiderült, hogy a hang, amit a pályán levő bíró hallott, és amiről azt hitte, hogy az ütő és a labda találkozásának a hangja, csak az ütő és a lábszárvédő ütközéséé volt, a játékos a labdába nem ért bele, így ezt a kiesést visszavonták. Aztán hamarosan egy LKE-t is ítéltek ellene, de itt meg pont hogy beleért az ütővel, így a videózás megint megmentette – végül egy szabályos elkapás valóban a vesztét okozta. Szegény Mohammad Rafí játékvezetőnek ez volt az első WPL-meccse, és máris ilyen tévedései voltak: arról nem is beszélve, hogy a 2. játszmában egy széles dobást is hibásan ítélt meg. Van időnk ilyesmikről írni, mert a narancsok ütőjátékáról nem nagyon lehet: csak a nyitó Harlín Deol és a 6. rendű Dajálan Hemalathá érte el egyáltalán a 20 pontot, de előbbi is hibázott egy nagyot, amikor elindult egy szimpla futásra, ami pedig bőven nem volt esélyes – ki is futották. Dajálant pedig kétszer is elejtették a mezőnyben: ha nem ejtik el, valószínűleg még a 107-nél is kevesebb pontja jött volna össze a csapatnak. Így ugyanis 107 jött össze, ami az idény eddigi legalacsonyabb eredménye, ráadásul ha az egész WPL-történelmet tekintjük, azt kell megállapítanunk, hogy az 5 leggyengébb pontszám közül 4 a GG csapatához fűződik...

Már a szünetben sem látszott sok esély arra, hogy ezt a gudzsarátiak megvédik, de a kergetés első 4 dobása után ez a kicsi esély is tovább csökkent: Szmriti Mandháná ugyanis ebből rögtön három négyest ütött, több mint 10%-át elérve a kitűzött célnak... Bár Sophie Devine hamar kiesett mellőle, de a helyére beérkező Szabbhínení Meghaná is nagyon jó társnak bizonyult: ők ketten újabb 40 pontot adtak hozzá az összpontszámhoz. Mandhánának végül az 50-es nem lett meg (csak 43), de amikor kiesett, már csak 36 pont hiányzott nekik a győzelemhez, és még 68 dobás hátravolt. Ez végül Szabbhínení és a turbófokozatban játszó Ellye Perry már könnyen levadászta, 45 dobás meg is maradt a végén.

Ezzel a nagy győzelemmel az RCB nettó futási aránya igen magasra szökött: bőven megelőzik így a tabellán a szintén 4-pontos Mumbai Indianst, viszont a Giants átvette az utolsó helyet az UP Warriorztól.


Alapból nem látható kép
×