Mohammad Samí valószínűleg kihagyja az IPL-t és a vb-t is

2024. február 28. – Szerző: Krikettgalaxis

Régóta fennálló bokasérülése miatt hétfőn megműtötték az indiai dobót, Mohammad Samít, akinek azonban hosszú lesz a felépülése: minden bizonnyal sem a 2024-es IPL-ben, sem a nyári Húsz20-as világbajnokságban nem játszhat.

Műtét (illusztráció)Műtét (illusztráció)

A kép licence: közkincs / szabadon felhasználható

Samí utoljára a 2023-as ENN-világbajnokságon játszott, még novemberben, de már akkor is fájós lábbal: jobb bokájába folyamatosan kapta az injekciókat. Most Londonban megműtötték az Achillesét – jelenleg azt várja, hogy egyáltalán lábra tudjon állni.

A világbajnokságon egyébként 7 meccsen 24 kaput szerzett, amivel az egész torna legeredményesebb dobója volt, és ugyanezt mondhatja el magáról a tavalyi IPL-lel kapcsolatban is: az ő 28 kapujánál senki sem szerzett többet. Így aztán bizonyosan kijelenthető, hogy nagyon fog hiányozni a Gujarat Titansnek és ha valóban nem épül fel a júniusban kezdődő Húsz20-as vébére, akkor az indiai válogatottnak is...

Idén januárban már jobban érezte magát, és már azt tervezte, hogy az Anglia elleni tesztekre bevethető lesz, ám miután még ebben a hónapban bejelentkezett felülvizsgálatra az indiai Nemzeti Krikettakadémián, ezt a lehetőséget ki kellett zárni. Még korábban (decemberben és januárban) tagja volt a Dél-Afrika elleni tesztkeretnek is, de ott nem játszott, az angolok ellen pedig már a bő keretbe sem került be: Ákás Díp, a 27 éves sebes dobó viszont pont ennek köszönhette, hogy ő is bemutatkozhatott a legrégebbi és legnagyobbra becsült formátumban, a tesztben.


Alapból nem látható kép
×