Keservesen kezdődött a Karachi Kings hazai szakasza

2024. február 28. – Szerző: Krikettgalaxis

A 4. és az 5. helyen álló Karachi Kings és Islamabad United találkozójával kezdődött meg a PSL-alapszakasz második fele. Az ezúttal már hazai pályán játszó Kings túl későn gyorsított, így vereséggel nyitotta a bajnokságnak ezt a szakaszát.

Az iszlámábádi Faiszal-mecset, Pakisztán nemzeti mecsete (illusztráció)Az iszlámábádi Faiszal-mecset, Pakisztán nemzeti mecsete (illusztráció)

A kép licence: közkincs / szabadon felhasználható

A különleges alliterációs cím kifejtése következik. A PSL két külön szakaszra bomlik, kezdetben Lahorban és Multánban küzdöttek a klubok, később Karacsiba és Ravalpindibe költöztek a küzdelmek. Na, elég a sok K-ból, folytassuk normálisan. Szóval, most kezdő... indult el a karacsi időszak: esély a hazaiaknak, hogy elkezdhessenek felfelé lépdelni a nem túl előkelő negyedik helyről. Bár, mint tapasztaltuk, a hazai pálya nem feltétlenül előny, ahogy ezt a Lahor esete is bizonyítja...

A Kings három embert is kihagyott abból a csapatból, amelyikkel legutóbb játszott: Mohammad Ahlákot, James Vince-t és Daniel Samst. Helyettük bekerült a játszó keretbe a több év kihagyás után nemrég visszatért, de aztán megint kihagyott Mohammad Ámir Hán, valamint két olyan külföldi játékos, akik korábban még soha nem léptek pályára a pakisztáni bajnokságban: az új-zélandi Tim Seifert és a magyar–dél-afrikai Du Plooy Leus. A fővárosiak csak kettőt cseréltek: náluk Heider Alí és Tymal Mills nem volt itt a legutóbbiak közül, helyettük viszont itt volt Alex Hales és Rumman Raísz.

Ahogy a legtöbben, úgy az IU most is a dobást választotta. Két játszmán át sikerült is kordában tartaniuk az ellenfél ütőseit, akik egyetlen határt sem szereztek ezalatt, viszont utána Seifert ezt egy hatossal törte meg. Viszont az ő lendületét is megtörték: három dobással később Ázam Hán leverte a kapuját. Nem sokon múlt: a bíró szabad szemmel nem is látta, hogy a vonal mögé leér-e az ütős lába, de a videózásból kiderült, hogy nem, így le kellett sétálnia. Ezek után Sán Maszúd és Du Plooy elvitték 57 pontig a csapatot a 8. játszma közepére: előbbi lassabban, utóbbi gyorsabban játszott, de ő esett ki előbb – egy dobással azok után, hogy egy kifutástól megmenekült, amikor a kapus nem tudta elkapni a labdát, és csak a kezével verte le a kaput. A következő ütős, aki említést érdemel, Kieron Pollard volt, aki a nála megszokottnál jóval lassabban indult ugyan be (12 labda után még csak 14 pontja volt), de végül beindult, és ez a lényeg: a következő 16 dobásból már 34 futást gyűjtött be, és ki sem esett. A félidő utolsó labdája még egy érdekes jelenetet hozott búcsúzóul: Pollard egy röptét egyenesen a dobó fölött ütött át, de az nem ment ki a pályáról. A mezőnyben ketten is indultak érte: Alex Hales és Sádáb Hán, de ők csúnyán összeütköztek, még ápolni is kellett őket. Az eredmény pedig az lett, hogy határ nem volt ugyan, de mégis 4 futást szerzett belőle a Karacsi. Összesen pedig 165-öt, ami ezen a kicsit ragadós, kicsit lassú pályán nem tűnt nagyon rossz eredménynek.

Azonban az iszlámábádi ütősök játékán mégsem látszott egyáltalán, hogy ne lenne olyan könnyű a pálya. Hales és Colin Munro például (érdekes módon hatos közbeiktatása nélkül, de 9 négyes segítségével) 58 pontot hozott össze csak az erőfölényben, majd ha valakinek hatoshiánya lett volna, hát azt Munro a 8. játszmában kielégítette: szegény Tabraiz Shamsi ellen hármat is ütött egymás után. A félidő felénél már 97/0 volt az állás: innen már nagy csoda kellett volna, hogy a vendégek elvesszék! És nem is történt csoda. Hiába esett ki Hales nem sokkal az 50-ese előtt, Ága Szalmán jól pótolta őt, Munro pedig 82-ig menetelt el, így még az is belefért a Unitednak, hogy néhány határmentes játszmát lehozzanak a végefelé. Érdekesség, hogy a Kingsnél még Du Plooy is beállt dobni, pedig ő magas szintű játék esetén kifejezetten ütős: Húsz20-ban nagyjából 10 meccsenként szokott egy kaput szerezni. (Báááár mondjuk... a magyar Tíz10-es válogatottban gyakrabban láttuk őt dobni.) De határmentes játszmák ide, Du Plooy oda, végül Szalmán a 19. játszmában két hatossal rövidre zárta a meccset: győzött az IU!

Az eredménynek köszönhetően a két csapat éppen helyet cserélt a tabellán: az IU most már a negyedik, a KK viszont lecsúszott az 5. helyre.


Alapból nem látható kép
×