Simán verte a bajnokot az első pontjait szerző UP Warriorz

2024. február 28. – Szerző: Krikettgalaxis

A hibátlan MI és a... mi ennek az ellentéte? Hibás? Nem. ...a nyeretlen UPW mai találkozóján felborult a papírforma: a kékek ugyanis tükörsima vereséget szenvedtek, jó nagyot rontva nettó futási arányukon is.

A Bará Imambárá vallási komplexum Lakhnauban (illusztráció)A Bará Imambárá vallási komplexum Lakhnauban (illusztráció)

A kép szerzője: Mohitextreme (Wiki Commons), licenc: CC BY-SA 4.0

Tavaly, a WPL első idényében a Mumbai Indians öt győztes meccsel kezdte a szereplést – ezt a sorozatot akkor éppen az Uttar Prades-iek szakították meg. Később a két csapat találkozott az elődöntőben is, akkor viszont a később bajnoki címet is szerző MI hagyta el győztesen a pályát. Idén a Mumbai ismét két győzelemmel kezdett, míg az UP még nem talált rá a siker útjára – pedig ha a keretükben szereplő neveket nézzük, az egyik legerősebb csapatnak kellene lenniük. Talán éppen a külföldi sztárok túl nagy száma az egyik akadálya annak, hogy nem találták meg a legjobb összeállításukat?

Az MI-nél a legfontosabb hír az volt, hogy rendes kapitányuk, Harmanprít Kaur egy kisebb sérülést szedett össze, és mivel nem akarták kockáztatni a játékát, így ma Natalie Sciver vezette a csapatot. Ugyancsak megsérült Shabnim Ismail: a két hiányzót pedig Issy Wonggal és Humairá Kázíval pótolták. A Warriorznál egy csere történt: Gauhar Szultáná helyett ma Andzsali Szarvánít hozták be.

Az UP a dobást választotta, ütni a Mumbaitól Hayley Matthews és Jásztiká Bhátijá jött ki. Érdekes módon három játszma is eltelt határesemény nélkül, aztán miután megszületett az első 4-es, Matthewst máris kiküldte a bíró elkapás miatt. Csakhogy a csapat kikérte a DFR-t, és kiderült, hogy az ütővel nem ért bele a labdába, csak a földet találta el: ennek a hangja téveszthette meg a játékvezetőt. Az 5. játszma aztán oldotta egy kicsit a határínséget: Bhátijá három 4-est és egy 6-ost is beütött, bőven több mint megduplázva a csapat addig 13-as pontszámát. És bár még a 7. játszma végére sem esett ki egyikük sem, azért a 46-os pontszám nem volt valami nagyon kecsegtető számukra. Bhátijá 33-mal esett ki, de Matthews folytatta a stabil, bár nem túl gyors játékot, és Sciver kapitánnyal egy egész jó kis társulást kezdtek felépíteni – amikor aztán nagyot hibáztak: bizonytalankodtak, nem értették meg egymást, így aztán valahol a sáv közepénél voltak mindketten, amikor a mezőnyből a dobóhoz, Sophie Ecclestone-hoz került a labda – neki pedig annyi ideje volt, hogy még meg is gondolhatta, melyik kaput döntsék le: végül odahajította a kapusnak, és azt döntötték le, így Sciver lett a kieső. Pedig Matthews saját magát akarta feláldozni (talán úgy érezte, inkább ő a hibás), ezért középről a dobó irányába mozdult el, azt sejtve, hogy majd ott történik a kifutás, de Ecclestone döntése ezt meghiúsította. Végül aztán abból a szempontból jó lett ez így neki, hogy hamarosan elérte az 50-et – utána viszont 55-nél ő is búcsúzott. A 4–8. rendű ütősök már nem sokat tettek hozzá: egyre kevesebb és kevesebb futást gyűjtöttek, ahogy haladtunk lefelé a rendben. A félidő még két kis érdekességgel zárult. Egyrészt az utolsó dobás előtt valaki beszaladt a pályára (a célját nem tudni, nem valamilyen politikai tüntető vagy ilyesmi volt, csak egy sima szurkolónak tűnt – a biztonságiak aztán gyorsan kivitték), másrészt ez utolsó labdánál a bíró elvett egy futást az MI-től. Ez úgy történt, hogy a dobás Amandzsot Kaur lábát találta el, és a játékvezető azonnal LKE-t ítélt. Hiába futottak ezután egyet az ütősök, és hiába derült ki a videózás során, hogy nincs LKE, mert beleért az ütővel, a futás már nem számított, mert amint a bíró kiesést jelzett (még ha tévesen is), a labda holttá vált. Így a címvédő csapat végül 161 ponttal zárta a játékrészt.

A kergetést természetesen Alyssa Healy nyitotta, de társa ezúttal a rendben feljebb léptetett Kiran Navgíre volt. Az első két határt még Healy ütötte, így kettejük versengésében 8–0-ra elhúzott, de hamarosan Navgíre vette át az előnyt, főként a 3. játszmában beütött négy négyesének köszönhetően. Az első 8 játszma kiválóan sikerült nekik: ekkor Healy 30, Navgíre pedig már 55 ponton állt, és 5 extra miatt a csapat már 90/0-ig jött föl. Innen már nagyon nehéz lett volna elbukniuk a meccset a lila-sárgáknak, de mégis ráijesztettek egy kicsit a szurkolóikra: a 9–11. játszmában mindössze 8 futást tudtak begyűjteni összesen, miközben elvesztették Navgírét, Tahlia McGratht és Healyt is! Szerencséjükre azonban ott volt még Grace Harris és Dípti Sarmá, akik bírták idegekkel ezt a kisebbfajta megrázkódtatást: újra belekezdtek a félidő elején látott határgyártásba, és nagy sebességgel bevitték a csapatot a célba: már a 17. játszma közepén! Healyék vidáman mehettek tortát enni: mint elmondta, itt, Indiában ők így szoktak ünnepelni.

A tabellán a helyezésekben nem történt változás. Az MI maradt a második, míg a Warriorz továbbra is a negyedik helyen áll.


Alapból nem látható kép
×