Pooran és Hope százasai szomorították el a nepáliakat

2023. június 22. – Szerző: Krikettgalaxis

Rosszul kezdett a Karib-térség a vb-selejtezőn, de végül sima győzelem lett a vége. Nepál egy ideig derekasan helyt állt, de főleg az ütőjátékukon még látszik, hogy van mit javítani.

Trinidad és Tobagó-i tájkép (illusztráció)Trinidad és Tobagó-i tájkép (illusztráció)

A kép licence: közkincs / szabadon felhasználható

Eddig még soha nem találkozott egymással férfi ENN-ben a tapasztalt Karib-térség és az utóbbi időkben gyorsan fejlődő Nepál, így főleg nepáli részről igen nagy várakozás előzte meg a mai világbajnoki selejtezőt.

Az azért sejthető volt, hogy bármilyen jól is teljesítettek a himalájaiak az elmúlt hónapokban, azért a sok évtizedes kriketthagyományokkal bíró Karib-térség a mai esélyes. Ez azonban a pályán eleinte egyáltalán nem látszott: a (nem saját jószántukból) ütéssel kezdő karibiak az 5. játszma elején már 9/2-re álltak, és amikor a 16. játszmában 3. ütősüket, Brandon Kinget is elvesztették, még mindig csak 55 futást mutatott az eredményjelző.

Az ezek után bejövő Nicholas Pooran játékrésze sem indult jól, mert 3 begyűjtött futás után majdnem kiesett: a 16.6-os labdába úgy ért bele, hogy az a kapushoz szállt tovább, azonban Ászif Sekh elejtette a labdát! Ezek után derült ki, milyen sok múlt ezen a hibán: Pooran és ekkori társa, Shai Hope bevadult, és megállás nélkül ütötte a pontokat. Olyannyira megállás nélkül, hogy a 40. játszmában néhány dobásnyi eltéréssel mindketten megszerezték saját százasukat! Társulásuk végül 216 közös futás után bomlott fel.

A végén Rowman Powell 14 dobásból elért 29 futása érdemel még említést, illetve az, hogy a rossz kezdés ellenére a karibiak 339 ponttal zárták a félidőt.

Nepál a második félidőben lassan lendült bele a játékba, de mivel ENN-ről van szó, ez még nem fenyegetett semmi rosszal, sőt, körülbelül a 28. játszmáig időarányosan tartották a versenyt a Karib-térséggel. Innentől azonban Nepál lelassult, míg a karibiak az első félidőben innen gyorsultak be igazán, így a végére nem maradt kérdés, hogy ki nyer.

Érdekes volt azonban megfigyelni a karibiak mezőnyjátékát. Gyakran nemtörődömség és a koncentráció hiánya jellemezte őket, de néha meg rendkívül ügyes dolgokat műveltek: többek között Kusal Malla és Dipendra Szinh Airí kiejtése is egy-egy igen látványos elkapással valósult meg.

A Karib-térség végül ezzel a győzelemmel (Zimbabwéhez hasonlóan) 100%-os maradt, míg Nepál 3-ból 1 győzelemmel a 4. helyre csúszott vissza (miután a mai másik meccsen Hollandia legyőzte az USA-t).


Alapból nem látható kép
×