Katar és Hongkong között ennél kiegyenlítettebb nem is lehetett volna

2024. március 1. – Szerző: Krikettgalaxis

Még soha nem találkozott egymással férfi NH20-ban Katar és Hongkong, most viszont egy felkészülési sorozatban háromszor is összecsaptak. Egyet nyert az egyik, egyet a másik, egy meg holtverseny lett: igaz, itt szuperjátszmában a távol-keletiek voltak a jobbak, így végül a sorozatot összesítve ők nyerték.

Hongkong (illusztráció)Hongkong (illusztráció)

A kép licence: közkincs / szabadon felhasználható

Jövő hónap közepén rendezik meg Ománban az úgynevezett Elsődleges Kupát, ahol 10 közepes képességű ázsiai válogatott küzd majd meg a jövő évi Ázsia-kupán még szabad helyekért. A tíz csapat között van Katar és Hongkong is, akik ráadásul a kupán majd egy csoportban is szerepelnek, így ott újra találkozni fognak egymással. Így mindenképpen hasznos lehetett számukra ez a kis sorozat, amelyet a katari fővárosban, Dohában rendeztek meg. Azon belül is kettőt a West End Parkban, egyet pedig egy olyan pályán, ahol ez volt a valaha volt első hivatalos nemzetközi meccs: a Dohai Technológiai és Tudományegyetem krikettpályáján.

A három találkozó eredménylapja elérhető itt:

Az egyéni teljesítmények közül leginkább a hongkongi (bár dél-afrikai származású) Martin Coetzee*-é emelendő ki, aki a második meccsen százast ütött, és amúgy is az összesített futásranglista élén végzett 207 ponttal.

Érdekesség, hogy ez a harmadik találkozó Hongkongnak még csak az első holtversenye volt, míg Katarnak már a harmadik.


Alapból nem látható kép
×