Tanzánia nyerte a nigériai női felkészülési tornát

2024. március 3. – Szerző: Krikettgalaxis

Bár meglepetésre vereséggel kezdett, de végül magabiztosan végzett az első helyen a ma véget ért női négycsapatos tornán a tanzániai válogatott, így önbizalommal telve futhatnak neki az Afrika-játékoknak.

Táj a tanzániai szavannán (illusztráció)Táj a tanzániai szavannán (illusztráció)

A kép licence: közkincs / szabadon felhasználható

Mondhatjuk, hogy már hagyománnyá vált, hogy minden év tavaszán Nigériában egy meghívásos NH20-as krikett-tornát rendeznek. Tavaly a házigazdák, tavalyelőtt pedig Ruanda nyerte meg az akkor 5–5, de talán valamivel gyengébb résztvevővel megrendezett eseményt. Most volt az első alkalom, hogy az erősebbnek számító Tanzánia is meghívást kapott: ők pedig köszönték szépen és meg is nyerték az egészet.

Most egy picit előrébb hozták egyébként, és már februárban elkezdődött: minden bizonnyal azért, mert március 7-én kezdődik az Afrika-játékok női tornája, és arra szánták felkészülésnek. Ott egyébként a mostani négy válogatott közül csak 3 lesz érdekelt: Nigéria és Tanzánia az A csoportban, míg Ruanda a B csoportban küzd majd meg náluk egyébként magasabban rangsorolt ellenfelekkel. A most pont nélkül záró Sierra Leone nem lesz ott az Afrika-játékokon.

Ezen a kis tornán mindenki mindenkivel kétszer játszott. A nyitómeccsen kisebb meglepetésre Ruanda megverte Tanzániát, de Tanzánia ezek után mindenkit legyőzött, és végül 10 ponttal az élen zárt. Mint említettük, Sierra Leone nem szerzett pontot, így a legizgalmasabb csata Nigéria és Ruanda között zajlott: mivel az egymás elleni találkozóikat mindkétszer a házigazdák nyerték, így ők végeztek az összesítésben a második helyen, míg Ruanda bronzérmes lett.

Összesítésben a legtöbb futást (203-at) a 21 éves tanzániai Saum Mtae szerezte, míg a dobóranglista élén ketten is 11 kapuval zártak: a szintén tanzániai, szintén fiatal (22 éves) Perice Kamunya és a még fiatalabb (19 éves) ruandai Rosine Irera (akivel kapcsolatban megjegyezzük, hogy lehet, hogy a helyes névsorrendje Irera Rosine lenne: még nem tudjuk).


Alapból nem látható kép
×