A PSL után a hadsereggel edzenek a pakisztáni krikettezők

2024. március 6. – Szerző: Krikettgalaxis

A Pakisztáni Krikett-tanács elnöke, Mohszin Nakvi azt szeretné, ha a válogatott játékosok erőnléte és edzésszintje tovább fejlődne, ezért beiktattatott egy március végén kezdődő, tíz napig tartó edzőtábort, ahol a krikettezők a hadsereggel közösen fejlesztik magukat.

Pakisztáni zászló (illusztráció)Pakisztáni zászló (illusztráció)

A kép licence: közkincs / szabadon felhasználható

Nakvi tegnap egy iszlámábádi szállodában jelentette be, hogy nagyjából egy héttel az idei PSL döntője után, március 25-től egy tíznapos edzőtáborba küldi a válogatott játékosait. Nekik üzenve elmondta: amikor Lahorban nézte a PSL-meccseket, szerinte egyikük sem ütött ki a lelátókra hatpontos ütéseket. Amikor mégis ilyen ütés történt, ő rögtön arra szokott gondolni, azt biztos valamelyik külföldi légiós szerezte. Hozzátette: felkérte a Tanácsot (PCB), hogy dolgozzanak ki egy tervet, amely segíthet a játékosok erőnlétét felpörgetni – ehhez persze, mint mondta, nekik is megfelelő erőfeszítéseket kell tenniük.

Bár a nyári Húsz20-as vébé előtt igen sűrű a programjuk (játszanak Új-Zélanddal, Írországgal és Angliával is), mégis sikerült találniuk egy megfelelő időpontot március végén és április elején az edzésre. Ez az edzés pedig a Haibar-Pahtúnhva tartománybeli Kákul mellett található katonai akadémián lesz, ahol a hadsereg tagjai is segítenek majd a megfelelő edzésmunkában.

Hasznosnak bizonyára hasznos lesz, de nem biztos, hogy nagy népszerűségnek fog örvendeni az ötlet, hiszen a játékosok elég elfoglaltak voltak az utóbbi fél évben ugyanúgy, mint ahogy az azt követő hónapokban lesznek, és éppen a kevéske pihenőidejüket emészti majd fel ez a tábor. Ráadásul az időpont egybeesik a ramadán második felével, amikor a pakisztáni emberek hagyományosan a családjukkal és vallási tevékenységekkel szeretik magukat inkább elfoglalni, a munkával kevésbé. Sőt, a játékosok többsége böjtölni is fog, vagyis napkeltétől napnyugtáig sem ételt, sem italt nem vesz magához – így pedig elég nehéz végigbírni egy intenzív, fizikailag leterhelő napot!

A hadsereg bevonása a krikettedzésekbe nem példa nélküli Pakisztánban. 2016 nyarán a Miszbáh ul-Hak-féle válogatott is a kákuli akadémián edzett az angolok elleni tesztsorozat előtt. A sorozat 2–2-re végződött, aminek eredményeként Pakisztán először (és eddig egyetlen alkalommal) följött a világranglista élére. Amikor az első teszten Ul-Hak kapitány százast ért el, azt tíz fekvőtámasszal és egy katonai tisztelgéssel ünnepelte meg.

A PCB elnöke, Nakvi még egy témában megszólalt tegnap. Felhívta a játékosok figyelmét, hogy mindig a válogatottat kell az első helyre állítaniuk a Húsz20-as ligákkal szemben, amikor a kettő érdekei ütköznek. A saját példáján keresztül szemléltette, mire is gondol: amikor egy évvel ezelőtt felkérték, hogy legyen Pandzsáb tartomány főminisztere, elfogadta a felkérést, mert így hazáját szolgálhatta – annak ellenére, hogy így üzleti vállalkozását félre kellett tennie, ami így jelentős pénzbeli veszteséget szenvedett el.

Ahogy fogalmazott: Támogatni foglak titeket 100%-osan, de csak azt kérem, helyezzétek Pakisztánt az első helyre, és a Húsz20-as ligákat a másodikra. Szerencsétlen dolog, amikor a pénz az elsődleges és az ország a másodlagos. Ha ezt követed, akkor problémáink lehetnek. Megnézhetjük a központi szerződéseiteket, és meg is erősíthetjük azokat, ha kívánjátok, de az első és legfontosabb, hogy legyetek elérhetők a pakisztáni válogatott számára.

Röviden érintette a válogatott edzőkérdését is. Mint ismert, Pakisztánnak jelenleg nincs végleges edzői stábja, de Nakvi konkrét terveket, személyeket most sem említett. Csak annyit mondott, hogy több lehetséges személlyel is felvették a kapcsolatot, és annyit, hogy keresik a legjobbat, és a pénzt nem fogják sajnálni rá.


Alapból nem látható kép
×