Újabb lépést tett a címvédés felé a Mumbai

2024. március 7. – Szerző: Krikettgalaxis

A tavalyi WPL-bajnok Mumbai Indians múltkor kikapott ugyan az UP Warriorztól, de ma visszavágtak, és fölényes győzelmükkel újabb két pontot szerezve igen valószínűvé tették, hogy ott lesznek a rájátszásban idén is.

A Cshatrapati Sivádzsí pályaudvar 19. századi, különleges épülete Mumbaiban (illusztráció)A Cshatrapati Sivádzsí pályaudvar 19. századi, különleges épülete Mumbaiban (illusztráció)

A kép szerzője: Anoop Ravi (Wiki Commons), licenc: CC BY-SA 3.0

Mindössze két pont volt a különbség a két együttes között, mielőtt elkezdődött ez a mai találkozó, így ha az Uttar Prades-ieknek sikerült volna megismételniük a múltkori bravúrjukat, és ismét legyőzni a címvédőt, akár meg is előzhették volna őket, hiszen az NFA-jukban csak kis különbség volt az MI javára. Ellenben egy esetleges mumbai győzelem azt jelentette volna, hogy a kékek szépen ellépnek a két utolsó helyezettől, így nagy lépést tesznek a rájátszás irányába.

A két csapat összeállításában igen kevés változás történt ahhoz képest, ahogy a saját legutóbbi meccseiken szerepeltek: az Indiansnél konkrétan semmi sem módosult, az UPW-nél pedig csak annyi, hogy Andzsali Szarvání helyett egy újoncot avattak Umá Cshetrí személyében, aki kapus és ütős szokott lenni máskor, de ma nem ő kapuskodott. Egyébként Aszam államból származik, ahonnan általában rendkívül kevés jó krikettező ered.

Tegnap láttuk az idei első WPL-találkozót, ahol egy kapitány az ütéssel való kezdést választotta: ma pedig már itt is volt a második, hiszen a Mumbai is így döntött. Harmanprít Kaur ezt azzal indokolta, hogy nem akarják magukat nagy nyomásnak kitenni a kergetés közben, a harmat pedig szerinte ezen a pályán nem jelentős tényező. Azonban az ütés nem jól kezdődött számukra. Jásztiká Bhátijá 9, míg Hayley Matthews csupán 4 futás után kényszerült távozni: mindkettejüket Csamari Atapattu ejtette ki, akinek ezek lettek az első WPL-kapui pályafutása során. A következő három rendű ütős azonban jelentősen javított az MI helyzetén: először Natalie Sciver és Harmanprít Kaur alkotott egy 59-futásos társulást, majd Sciver kiesése után (akinek nem sok hiányzott az 50-eshez) Kaur is elért egy egyéni 33-at, Amelia Kerr pedig egy 6 négyessel fűszerezett 39-et, ám előbb még Száimá Thákor, a Warriorz egyetlen mai sebes dobója is ünnepelhetett: ő dobta ki Kaurt, Atapattuhoz hasonlóan szintén első WPL-kapuját aratva. A végén még Szadzsívan Szadzsáná is beütött négy négyest, így a Mumbai a rossz kezdéshez képest elfogadható, 160-as pontszámmal zárt.

Azonban látszott, hogy a labdák nem jönnek jól az ütőre erről a mai talajról (ma olyan sávot használtak, amit korábban nem), így nem mondhattuk, hogy ez a 161-es cél könnyű lesz az UPW-nek. Mi sem bizonyította ezt jobban, mint az, hogy még Alyssa Healy is csak 3 pontot hozott össze 9 dobásból, mire kiesett a 2. játszmában, vagy például az, hogy az egész erőfölényben csak egyetlen határ született... Vagy az, hogy Atapattu is kiesett 3 ponttal, esetleg az, hogy Grace Harris az első 14 (!) vele szemben megeresztett dobásból képtelen volt egyetelen futást is összehozni... (Igaz, utána egy hatossal jelentkezett be.) De mindezek röviden összefoglalják az egész csapat második félidei szenvedését is. A játékrész felénél például még csak 42 ponttal álltak, de már 4 kaput elvesztve: egyedül Dípti Sarmá volt az, aki szépített valamicskét ezen az álláson azzal, hogy a végére 53-neskiig vitte (az 50-est éppen a 19.6-ban elért hatosával érte el) – de ez is csak szépítésre volt elég, a vereség elég egyértelmű, 42 futásos lett. A meccs talán legszebb jelenete is egy MI-játékoshoz fűződik: a 15. játszmában Szadzsívan Szadzsáná előrevetődős egykezes elkapásáról van szó, ami egyben Sophie Ecclestone kacsáját is jelentette.

Az MI így tehát följött a második helyre, nagyot javítva a nettó futási arányán: de annyit nem tudtak javítani, hogy a szintén 8-pontos Capitalst is megelőzték volna. A Warriorz továbbra is negyedik, és ezek után égető szükségük lesz arra, hogy hátralevő két meccsüket megnyerjék.


Alapból nem látható kép
×