Bahrein nyerte a malajziai nyílt tornát

2024. március 11. – Szerző: Krikettgalaxis

Három földrész öt válogatottja csatázott egy kis krikett-tornán az elmúlt napokban Malajziában, amely végül Bahrein győzelmével zárult. A házigazdák a második helyen végeztek, míg Tanzánia pont nélkül zárt.

Bahreini látkép (illusztráció)Bahreini látkép (illusztráció)

A kép licence: közkincs / szabadon felhasználható

A 2027-es ENN-világbajnokságnak nagyon bonyolult selejtezőfolyamata van. Ennek a folyamatnak az egyik részeként az elmúlt hetekben 8 válogatott érkezett a világ számos pontjáról Malajziába, hogy nem hivatalos ENN-nek számító A-listás meccseket játsszanak egymással a selejtező következő körébe való továbbjutásért. Miután ennek vége lett, a 8-ból 5 csapat még ott maradt Malajziában, hogy egy Húsz20-as tornán, az úgynevezett malajziai nyílt krikettbajnokságon is megküzdjön egymással – különösebb tét nélkül. Ez az 5 csapat a selejtezőből is továbbjutó Bahrein, Kuvait és Tanzánia volt, valamint a tovább nem jutó Malajzia és Vanuatu. A szintén továbbjutó Olaszország sajnos nem maradt itt, pedig érdekes lett volna őket is látni a világ messzi tájáról érkező együttesekkel összecsapni.

Ezt a kis tornát teljes egészében a Kuala Lumpur-i Bayuemas Ovalban játszották. A csoportkörben mindenki mindenkivel egyszer játszott, de most kissé más eredmények születtek, mint amiket az A-listás mérkőzések alapján várni lehetett volna. Tanzánia például mindenkitől kikapott, míg Bahrein mindenkit végigvert, még Kuvaitot is, akik a selejtezőben az első helyen végeztek. Malajzia lett a második: ők csak Bahreint nem tudták megverni, míg Vanuatu a negyedik: ők csak Tanzániát tudták felülmúlni.

A harmadik helyért így a mai napon Kuvait és Vanuatu találkozhatott, és ahogy a csoportkörben, úgy Kuvait most is győzedelmeskedett. És ugyancsak a csoportkör eredménye ismétlődött meg a döntőben is: Bahrein könnyedén verte a házigazda Malajziát.

Nem meglepő módon a legtöbb futást és a legtöbb kaput is bahreini játékos szerezte: Szuhíl Ahmed 182 futással, míg Rizván Bat 13 kapuval zárta a tornát.


Alapból nem látható kép
×