Új tulajdonos, új név és új szín az LPL-beli Gállánál

2024. március 12. – Szerző: Krikettgalaxis

A tavaly látott sárga–fekete Galle Titans helyett 2024-től zöld színben, Galle Marvels néven folytatja tovább a Lanka Premier League legutóbbi bronzérmes csapata, miután megvásárolta őket a Cricket Marvels LLC.

A gállai erőd légi felvételen (illusztráció)A gállai erőd légi felvételen (illusztráció)

A kép szerzője: Rovin Shanila (Wiki Commons), licenc: CC BY-SA 4.0

Az idén 5. évébe lépő Srí Lanka-i Húsz20-as ligát sem éppen az állandóság jellemzi: ezúttal a gállai csapatnál történt újabb tulajdonos- és névváltás. Tavalyelőtt még lilában, Galle Gladiators néven szerepeltek, 2023-ban már sárga–feketében, és Galle Titansnak hívták őket – most pedig zöldek lesznek, és Galle Marvels (Gállai Csodák) néven futnak majd.

A klubot a Prem Thakkar vezette Cricket Marvels LLC vásárolta meg. Thakkarhoz csatlakozott három Patel nevű ember: Málav Patel és Níl Patel a Tattva Csoporttól, illetve Himánsu Patel az amerikai Aanya Properties LLC-től. Ők a gyorséttermek és a vendéglátóipar területén a legerősebbek, több mint 250 ilyen üzletet működtetnek az USA-ban, de a krikettel eddig nem foglalkoztak: ez amolyan ugrás lesz nekik a sötétbe.

Thakkar elmondta: gyermekként Indiában nőtt fel, ezért a kriktt a vérében van, így alig várja, hogy ilyen formában részese lehessen az LPL 5. szezonjának. Szamanta Dodanvela, az LPL tornaigazgatója a következő, talán kicsit túlzó, de céltudatos szavakkal üdvözölte őket: Köszöntjük a Galle Marvels új tulajdonosait a Lanka Premier League családjában, amely évről évre erősödik, és úton van afelé, hogy a maga nemében a világ legkedveltebb és legkeresettebb ligája legyen.

A Gálla egyébként az LPL első két idényében ezüstérmes lett, utána egy negyedik hely következett, tavaly pedig a bronzérmet szerezték meg.


Alapból nem látható kép
×