Pápua Új-Guinea a hongkongi hármas torna győztese

2024. március 13. – Szerző: Krikettgalaxis

Részben a világbajnoki felkészülést szolgálva egy minitornán mérte össze erejét egymással Nepál, Pápua Új-Guinea és Hongkong. Bár a csoportkörben Nepál volt a legjobb, de végül a döntőt elvesztették a pápuák ellen.

Pápua új-guineai őslakók (illusztráció)Pápua új-guineai őslakók (illusztráció)

A kép licence: közkincs / szabadon felhasználható

A tornának Hongkong, azon belül is a Tien Kuang úti krikettpálya adott otthont. Mielőtt belevágtunk volna a csoportkörbe, a házigazdák Nepállal játszottak egy különálló, a tornába bele nem számító NH20-as meccset, amelyet Barátság-kupának kereszteltek el (igen, ezt az egy mérkőzést nevezték kupának), a két krikettszövetség közötti kapcsolatot ünnepelve. Ezt Hongkong magabiztosan nyerte, főként Babar Hayat* 49 dobásból elért 110 pontjának köszönhetően.

Aztán másnap valóban elkezdődött ez a minitorna: méghozzá ismét egy Hongkong–Nepál összecsapással: ez viszont eredmény nélkül végződött a közben megérkező eső miatt. Valószínűleg ez volt az oka annak is, hogy másnap nem rendeztek egy találkozót sem, viszont a maradék kettőt pedig a szünnap utáni napon. Ezen a dupla napon pedig először Nepál nagy arányban felülmúlta Pápua Új-Guineát, majd következett a Hongkong és Pápua Új-Guinea közötti találkozó: itt nyilván azt lehetett sejteni az eddigi eredmények alapján, hogy a házigazdák majd sziporkáznak – ehelyett pont ellenkezőleg történt, és igen súlyos, 10 kapus vereséget szenvedtek a pápuáktól.

Így aztán Hongkong csak a harmadik helyen végzett a háromból, ezért abban a kiváltságban részesülhetett, hogy játszhatott még egy meccset – a saját A, azaz második számú válogatottja ellen! Ezt az NH20-nak természetesen nem minősülő összecsapást pedig (nem meglepő módon) a válogatott nyerte.

Viszont ugyancsak ma játszották a döntőt is Nepál és Pápua Új-Guinea között: a csoportkörhöz képest itt is meglepő eredmény született: Pápua Új-Guinea ugyanis 171 pontig jutott az első félidőben, majd Nepált kevesebb mint ennek a felével, 85 ponttal kidobták – így pedig a teljes tornát megnyerték.

A torna legjobb játékosává a pápua Tony Urát választották, aki 125 futásával a legeredményesebb ütős is volt. A legtöbb kaput (7-et) a nepáli Kusal Bhurtel szerezte.

A nyári Húsz20-as világbajnokságon a három csapat közül Nepál és Pápua Új-Guinea is ott lesz. Előbbiek Dél-Afrikával, Srí Lankával, Bangladessel és Hollandiával küzdenek meg a csoportjukban, utóbbiak pedig Új-Zélanddal, a Karib-térséggel, Afganisztánnal és Ugandával.


Alapból nem látható kép
×