Sem igazi tét, sem izgalom nem volt az utolsó WPL-csoportmeccsen

2024. március 13. – Szerző: Krikettgalaxis

Számos izgalmas és szoros összecsapás után most egy nyugalmasabb mérkőzéssel ért véget a 2024-es WPL csoportköre: a már szinte biztosan alapszakaszgyőztes Delhi Capitals könnyedén verte az utolsó helyezett Gujarat Giantst, így a fővárosiak máris készülhetnek a vasárnapi döntőre.

Újdelhi egyik nevezetessége, a hatalmas India-kapu (illusztráció)Újdelhi egyik nevezetessége, a hatalmas India-kapu (illusztráció)

A kép licence: közkincs / szabadon felhasználható

Na jó, azért volt valami tét ma is, és nem csak a becsület (az mindig tét): az még ugyanis nem volt 100%, hogy a Delhi megnyeri az alapszakaszt és ezáltal közvetlenül jut a döntőbe. Előfordulhatott volna az is, ha ma nagyon-nagyon kikapnak (mondjuk 120 futással vagy 90 megmaradó labdával), hogy lecsúsznak a második helyre, de ez lényegében csak elméleti lehetőség volt, így kijelenthettük, tulajdonképpen tét nélküli volt a találkozó. Hiszen a Giants már semmiképpen nem juthatott be a rájátszásba, esetleg a 4. helyre léphetett volna még föl, de ahhoz igen nagy győzelemre lett volna szükségük.

Míg a GG ugyanabban az összeállításban lépett pályára, amiben legutóbb, addig a Capitals egyet változtatott: ők Titász Szádhú helyett Minnú Maníval próbálkoztak a dobók között.

Ahhoz, hogy teljesüljön, amit a címben írtunk, vagyis hogy ne legyenek izgalmak, Marizanne Kapp már az első játszmában hozzátett valamit: 0 ponttal kidobta a narancsok kapitányát és legnevesebb ütősét, Beth Mooney-t. Utána Sikhá Pánde játszmájából is 5 pöttyös labda született, majd a 4. játszmában Dajálan Hemalathá, a következőben pedig Laura Wolvaardt is búcsúzott – majd, hogy még keservesebb legyen az óriások helyzete, az erőfölény egy olyan Pánde-játszmával zárult, amikor Phoebe Litchfield dupláján kívül ismét öt nullás labda volt – így 6 játszma után 23/3 volt az állás. A mérkőzés következő szakaszában egy kicsit megritkultak a kapuk, főleg a félidő második felében: itt Bhártí Fulmálí és Kathryn Bryce társulása egészen 50 dobáson át együtt tudott maradni, mialatt 68 ponttal nőtt a csapat összpontszáma – ám a haláljátszmák megint csak a gudzsarátiak számára voltak halálosak: Pánde két egymás utáni labdából szerzett, kidobásos kapuja után az utolsó játszmában még két kifutás is történt, így csak 126 futást tudtak felhalmozni a végére.

Ezek után két játszma elég volt ahhoz, hogy a Delhi bebiztosítsa a csoportgyőzelmet: miután a 2. játszmában Meg Lanning gyorsan beütött négy négyest, máris elérték azt a pontszámot, ami elegendő volt ahhoz, hogy NFA-juk ne csökkenhessen az MI-é alá. Ezek után Saifálí Varmá is csatlakozott Lanninghez a négyesgyártásban, így 3 játszma után már 31-en jártak a fővárosiak – de ekkor, hogy a Giantsról is mondhassunk valami jót, következett Tanudzsá Kanvar, aki ledobott egy szűz játszmát, miközben ráadásul először Lanninget ki is futották (ő elindult egy futásra, de Varmá visszaküldte – vissza is fordult, viszont lemaradt a vonalról), majd a játszma 5. dobásából Alice Capsey-t kapták el kacsával. De a szükséges pontarány még ezek után is csak 6 volt, így az izgalmak nem fokozódtak – ráadásul Varmá kiválóan állta a sarat, sőt, számos határ bemutatásával 37 dobásból 71 futást is begyűjtött. Közben Dzsemimáh Rodriksz hasznosan egészítette ki a Varmá-féle hiperagresszív játékot: ő valamivel alacsonyabb aránnyal, de szintén szépen haladt előre, és amikor Varmá a 13. játszma végén kiesett, Rodriksz a következő dobásból egy négyessel beütötte a Delhit a célba.

Így tehát pénteken a Mumbai és a Bengaluru küzd meg az elődöntőben, ahol eldől, kik lesznek vasárnap a Capitals ellenfelei a végső győzelemért vívott csatában.


Alapból nem látható kép
×