Ausztrália rekordja a női Hamvak 2. napján

2023. június 23. – Szerző: Krikettgalaxis

Úgy tűnt, a rekordmagas 473 pont sok, de az angolok a második negyedben eddig jól tartják magukat (218/2). A nap termése egyébként két százas is: egy-egy mindkét oldalon, Annabel Sutherland pedig egyéni rekordokat is döntött a teljesítményével.

Az Uluru (vagy Ayers-szikla), Ausztrália egyik jelképe (illusztráció)Az Uluru (vagy Ayers-szikla), Ausztrália egyik jelképe (illusztráció)

A kép licence: közkincs / szabadon felhasználható

Borús, de nem esős idővel és 328/7-es ausztrál állással indult a női Hamvak egyetlen tesztjének második napja.

Az angolok reménykedhettek, hogy az utolsó 3 kaput már gyorsan megszerzik, de ez egyáltalán nem így történt: Annabel Sutherland, a 8. rendű ütős ugyanis annak ellenére, hogy eddigi legmagasabb tesztpontszáma 8 volt, most 137-neskiig (!) menetelt. Érdekesség, hogy a tegnap Perryt 99 ponton kiejtő Filernek most is lett volna lehetősége megakadályozni a százast, hiszen pont akkor kerültek szembe, amikor Sutherland éppen 96-on állt, de az ausztrál lány mindjárt az első dobásból bebiztosította, hogy ő ne járjon úgy, mint Perry: 4-est ütött ugyanis, és ünnepelhette a százast.

Abban, hogy az angolok nehezen bírtak a sorvéggel, annak is szerepe lehetett, hogy Nat Scivernek megfájdult a térde, így eggyel kevesebb választási lehetőségük volt. A balkezes ortodox pörgető Sophie Ecclestone ugyan végül ötös zsákmánnyal zárt (6. tesztjén ez volt neki az első), de az ausztrálok így is 473 futásig jutottak, ami az eddigi összes női tesztet tekintve első játékrészes rekordot jelent. Jegyezzük meg ugyanakkor, hogy eddig még csak 144 női teszt volt a történelem során, és abból 143 csak négynaposra volt tervezve, míg ez a mostani teszt ötnapos.

A második félidőben aztán meglepően stabil angol játékot láthattak a nézők. Nem csak a pontarányuk volt még a magas ausztrál pontaránynál is magasabb (a nap végére 4,11), hanem kevés kaput is vesztettek, mindössze kettőt. Tammy Beaumont jelenleg éppen 100 ponton áll, és még nem esett ki – vajon meddig jut holnap?

És végül két kis statisztikai érdekesség a végére a százasos ütők mai teljesítményéről:

  • Sutherland két rekordot is megdöntött, ugyanis a 100-at 148 dobásból érte el, ami női tesztben ausztrál ütősnek még soha nem sikerült ilyen gyorsan, másrészt a 137 futás egy 8. vagy még alacsonyabb rendű ütőstől pedig nem csak Ausztráliában, hanem az összes válogatottat tekintve is csúcsot jelent.
  • Beaumont pedig Heather Knight után mindössze a második angol nő lett, akinek sikerült mindhárom nemzetközi formátumban százast szereznie.

Alapból nem látható kép
×