Sérüléshullám után kezd bele az IPL-be a Mumbai Indians

2024. március 20. – Szerző: Krikettgalaxis

Egész sok játékosa kidőlt a kezdés előtt a Mumbainak: a legsúlyosabb eset az ausztrál dobóé, Jason Behrendorffé, aki eltörte a lábát, így az egész idényt kihagyja, de Dilsán Madusanka játékára sem számíthatnak egy percre sem. Mások csak az elejéről hiányoznak majd.

Elsősegélycsomagok (illusztráció)Elsősegélycsomagok (illusztráció)

A kép szerzője: Erkaha (Wiki Commons), licenc: CC BY-SA 4.0

Jason Behrendorff éppen az előtt sérült meg, hogy elindult volna Indiába: egy otthoni, perthi edzésen rendkívül szerencsétlenül találta el egy labda, olyannyira, hogy eltörött a bal szárkapocscsontja. Ilyen típusú sérülés egyébként a lábszárvédőknek köszönhetően nem gyakori a krikettben – de amint látható, ezek szerint nem is kizárt. A gyors dobó sérülése olyan komoly, hogy legalább 8 hetet fog igénybe venni a gyógyulása, így lehetetlen, hogy az idei IPL-ben pályára léphessen, sőt, még a világbajnoki szereplése is veszélybe került: a torna ugyanis június elején kezdődik. Igaz, alapból sem volt túl sok esélye, hogy bekerüljön a végleges 15 fős ausztrál keretbe, de legalább tartalékembernek valószínűleg kiválasztották volna. A Mumbai Indians már igazolt is egy játékost a helyére: az angol Luke Woodnak ez lesz az első IPL-je.

A Srí Lanka-i sebes dobó, Dilsán Madusanka a válogatottban szenvedett combsérülést a márciusi bangladesi turnén, így ő sem játszhat a 2024-es IPL-ben. Helyére a mindössze 17 éves dél-afrikai Kwena Maphakát igazolták le. Pedig Madusankáért 46 millió rúpiát (mai árfolyamon több mint 200 millió forint) adtak az Indiansnél – meglátjuk, mire lesz képes egy ilyen drága játékost helyettesítve az a Maphaka, aki még az utolsó évét tölti egy iskolában... De az esély megvan rá, hogy alkot valamit a gyerek: a 2024-es 19A-s ENN-világbajnokságon például 6 meccsen 21 kaput szerzett, amivel rekordot döntött, ugyanis 19A-s vébén még soha senki nem ejtett ki ennyi ütőst.

A szintén dél-afrikai Gerald Coetzee csatlakozott ugyan az MI-hez, de még gyógyulófélben van egy ágyéksérülés után, így az első néhány meccset minden bizonnyal kihagyja. Ahogyan Szúrjakumár Jádav sem lesz elérhető az elején (de talán csak a legelső mérkőzésen), ugyanis az elmúlt hónapokban bokaproblémái és sportsérv miatt is műtéten esett át, és jelenleg Bengaluruban tölti rehabilitációját a Nemzeti Krikettakadémián.


Alapból nem látható kép
×