Hollandia bebiztosította a továbbjutást a vb-selejtezőn, Nepál kiesett

2023. június 24. – Szerző: Krikettgalaxis

Nepálnak kötelező lett volna megnyernie mai, utolsó meccsét Hollandia ellen, hogy életben tartsa a reményeit, de ez nem sikerült. Logan van Beek és Max O’Dowd is pályafutása legjobb eredményét érte el a hollandoknál.

Holland táj szélmalommal (illusztráció)Holland táj szélmalommal (illusztráció)

A kép licence: közkincs / szabadon felhasználható

Bár a hollandoknál az egész tornáról számos kulcsjátékos hiányzott, eddig kellemes meglepetés a szereplésük, és mai teljesítményükkel az is biztossá vált, hogy hamarosan viszontlátjuk őket a selejtező utolsó körében, a Szuperhatosban.

A dobóbarát viszonyokat Hollandia kegyetlenül kihasználta az első félidőben. Először Logan van Beek ejtette ki kacsával az egyik nyitó ütőst, Ászif Sekhet, majd Vikramjit Singh is beszállt a kapugyártásba, végül Van Beek még hármat bekaszált, és 4/24-es teljesítményével eddigi ENN-pályafutása legjobb statisztikáját érte el. Sekh kiesése után Kusal Bhurtel és Bhím Szárkí kettőse ugyan stabilizálta egy kicsit a nepáli ütőjátékot, de például a vízszintes ütős mozdulatokat jópárszor elhibázták, és Bhurtel az extra pattanás és a varrat miatti elmozdulás áldozatává vált, amikor a 15. játszmában végül elkapták. Az alacsonyabb rend pedig mind úgy hullott ki, hogy senki sem jutott 33 pontnál magasabbig, így aztán Nepál végül mindössze 167 futásig jutott, és kiesett az egész csapat úgy, hogy még 33 dobás hátra lett volna.

A holland ütősök között ma egyértelműen a legjobb formában Max O’Dowd volt, aki egymaga 90-et szerzett a csapat 168 futásából. Főként a pörgetőket bosszanthatta nagyon, mert sokszor sikeresen söpört és húzott ellenük, határeseményeinek nagyobb részét az ő dobásaikból szerezte, és vesztét sem egy pörgető, hanem egy közepes sebességű dobó, Gulszan Dzshá okozta.

Nepál ezzel a vereséggel búcsúzott a tornától és a vb-reményektől, de csapatuk még igen fiatal (az imént említett Dzshá például még csak 17 éves), így ha tartják a fejlődést, még szép jövő állhat előttük. Hollandia a Szuperhatosban folytatja, és attól függően, hogy még előtte itt ebben a csoportkörben mit játszik a Karib-térség ellen, nulla vagy kettő pontot visz tovább magával.


Alapból nem látható kép
×