Először került be bangladesi bíró az ICC elittáblájába

2024. március 28. – Szerző: Krikettgalaxis

A csak Sarfuddaulá néven ismert Sarfuddaulá Ibne Sahíd személyében mostantól bangaldesi tagja is van a Nemzetközi Krikett-tanács (ICC) elittestületének, a 66 éves Chris Broad viszont kikerült onnan.

Egy (ismeretlen) játékvezető (illusztráció)Egy (ismeretlen) játékvezető (illusztráció)

A kép szerzője: Acabashi (Wiki Commons), licenc: CC BY-SA 4.0

Sarfuddaulá tavaly már azzal is felhívta magára (és hazájára) a figyelmet, hogy az ENN-világbajnokságok történetében is ő lett az első bangladesi bíró, most pedig elsőként képviselheti országát az ICC elittáblájában is. A testületben a nemzetközi játékvezetéstől pár hete visszavonult Marais Erasmus helyét veszi át.

A 2007 óta ebben a munkakörben dolgozó játékvezető, aki eddig a férfiaknál 10 teszten, 63 ENN-en és 45 NH20-on tevékenykedett a pályán, és számos alkalommal videóbíróként, valamint a nőknél 13 ENN-t és 28 NH20-at vezetett, elmondta: nagy megtiszteltetésnek érzi a kinevezést, és reméli, hogy igazolni tudja a belé vetett bizalom jogosságát. Természetesen köszönetet mondott az ICC-nek, a Bangladesi Krikett-tanácsnak, minden munkatársának, barátjának és családjának, akik mellette álltak és támogatták.

Eközben viszont a felügyelők elittáblájából kikerült az a Chris Broad, aki a világon eddig a harmadik legtöbb nemzetközi mérkőzésen tevékenykedett: 123 teszten, 361 ENN-en és 136 NH20-on működött közre a férfiaknál, valamint 15 NH20-on a nőknél is. Broad 2003 óta volt tagja az elittestületnek: nélküle most 7-ről 6-ra csökkent a tagok száma. Az ICC közleményében Geoff Allardice elnök csupa dicsérő szóval illette a tevékenységét.

Az új felállású elittáblák így néznek ki:


Alapból nem látható kép
×