Beaumont 208 futása sem volt elég az angol előnyhöz a női Hamvak 3. napján

2023. június 24. – Szerző: Krikettgalaxis

Az éjszakát 100 ponttal töltő Tammy Beaumont ma több mint megduplázta ezt az eredményt, de Anglia így is 10 futásos hátrányba került a 2. negyed utáni szünetben, Ausztrália pedig szép kis előnyt kezdett kiépíteni a 3. játékrészben.

Sydney-i látkép (illusztráció)Sydney-i látkép (illusztráció)

A kép licence: közkincs / szabadon felhasználható

Egy kicsit meglepő volt tegnap, hogy az ausztrál dobók mennyire nem találták a fogást az angol ütősökön – erre a mai nap első dobásából Nat Sciver máris kiesett! Azazhogy mégsem, mert hiába ítélt a bíró LKE-t, az angolok kikérték a DFR-t, és kiderült, hogy a labda mégsem találta volna el a kaput, így Sciver maradhatott a pályán. Jópár játszmával később esett csak ki, amikor Anglia már 288 ponton állt.

Ezek után azonban jobban kijött a lépés az ausztráloknak, és az alacsonyabb rendből már csak Danni Wyatt volt képes nagyobb ellenállást kifejteni – na és persze a még mindig a pályán levő nyitó ütős, Tammy Beaumont. Ő pedig nem csak ellenállt, de támadott is, és végül nem kevesebb mint 208 pontig jutott el, mire utolsóként kiesett. Ezzel az érdekes nevű Betty Snowball 88 éves rekordját döntötte meg: egy 1935-ben játszott teszten ő ugyanis 189 futást ért el, és azóta ez volt a legmagasabb pontszám angol ütős részéről a női teszteket tekintve.

Anglia ezzel végül 463 ponttal zárt, ami elég magas pontszám, de még így is 10 futásos hátrányban találhatták magukat.

Ezek után pedig az ausztrál nyitó ütősök, Beth Mooney és Phoebe Litchfield gondoskodtak arról, hogy a vendégeknek kevésbé kelljen izgulnia a következő éjjelen: ketten együtt 82 pontig emelték Ausztráliát úgy, hogy még most sem estek ki, tehát lényegében olyan, mintha Ausztrália holnap 92 futásos előnyből indítaná a 3. játékrészt. De tegyük hozzá: a győzelmi esélyeik még így sem túl nagyok, egyre inkább fenyeget a döntetlen...


Alapból nem látható kép
×