Csak a rend kedvéért játszották le a bangladesi teszt 5. napját

2024. április 3. – Szerző: Krikettgalaxis

Természetesen Srí Lanka győzelmével zárult a sorozat második, utolsó tesztje Banglades ellen: ez már tegnap sem volt kérdés, hogy így lesz, hiszen óriási előnnyel várták a napot, és már csak 3 kaput kellett megszerezniük.

Srí Lanka-i zászló (illusztráció)Srí Lanka-i zászló (illusztráció)

A kép licence: közkincs / szabadon felhasználható

Banglades legfeljebb az időjárásban bízhatott volna, de nem hogy egész napos esőre nem volt kilátás, még csak rövidebbre sem igen. Így aztán már csak olyan apró kérdések maradtak nyitva, hogy vajon eljuthat-e mondjuk Mehedí Hászán Mirádzs egy 50-esig, netán egy 100-asig (a napot 44-gyel indította), vagy lesz-e ötös zsákmánya valamelyik dobónak.

Kuszal Mendisz egyébként térdfájdalomra panaszkodva nem jött ki a mezőnybe, így kapusnak az eredetileg Dinés Csandimált helyettesítő Szadhíra Szamaravikrama állt be.

A negyedik napot 67 lejátszott játszmával fejezték be a csapatok. Ma Hászán Mirádzs a 72. játszmában egy négyessel elérte az 50-et, de három dobás múlva társa, Táidzsul Iszlám egy újabb jobbkezes Kamindu Mendisz-dobásból búcsúzni kényszerült: ehhez persze az árok Nisán Maduska kiváló reakcióideje is kellett, hogy sikerüljön az elkapás. A 80. játszma végére Banglades éppen átlépte a 300-as összpontszámot, majd a dobók azonnal kikérték az új labdát. Azzal pedig természetesen ismét a gyors dobók próbálkoztak: Lahiru Kumára lett az, aki a hátralevő két kaput gyorsan megszerezte, miközben Hászán Mirádzs 81-neskivel végzett.

A teszt-világbajnokságon így Srí Lanka már 50%-ra jött föl, ami a 3–4. helyhez elég, viszont Banglades a maga 25%-ával csak a 7–8. helyen áll. Most a teszt krikettben néhány hónap szünet következik, készüljön mindenki a nyári Húsz20-as világbajnokságra!


Alapból nem látható kép
×