Jelentősen meggyengült kerettel készül Hollandia a vb-selejtezőre

2023. május 24. – Szerző: Krikettgalaxis

A június 18-án kezdődő tornáról olyan alapemberek fognak hiányozni, mint Ackermann, Klaassen, Van Meekeren és Van der Merwe: mindannyian a most is zajló angol megyebajnokság iránt vannak elkötelezve jelenleg.

Nemrég kiderült, hogy a selejtezőtornán (ahonnan majd a 10 csapat közül mindössze 2 jut ki az őszi vébére) Hollandia az A csoportban szerepel a Karib-térség, a házigazda Zimbabwe, valamint Nepál és az Amerikai Egyesült Államok társaságában. Nem csak az ellenfelek nehezítik azonban meg az európai csapat dolgát, hanem az is, hogy legjobb játékosaik közül többen is inkább a klubkrikettet választották – vagy nem választották, hanem oda köti őket a szerződésük. Ilyen szerződéseket persze nem utolsó sorban a pénz miatt kötöttek annak idején, hiszen valamiből csak meg kell élniük nekik is.

Colin Ackermann, Fred Klaassen, Paul van Meekeren és Roelof van der Merwe tartozik ebbe a körbe, Bas de Leede viszont ott van a keretben, mivel az ő durhami szerződése lehetővé teszi, hogy részt vegyen a selejtezőn.

A Hollandiát képviselő válogatott kerete így a következőképpen alakul:


Alapból nem látható kép
×