Sima ausztrál 3–0 a bengáli nők ellen

2024. április 4. – Szerző: Krikettgalaxis

Semmiféle meglepetés nem született azon a ma befejeződött sorozaton, ahol Banglades három NH20-ra látta vendégül a világelső ausztrálokat: a vendégek mindhárom alkalommal nagyobb megpróbáltatások nélkül vették az akadályt.

Sydney-i látkép (illusztráció)Sydney-i látkép (illusztráció)

A kép licence: közkincs / szabadon felhasználható

Bár pár héttel ezelőtt Nigár Szultáná, Banglades kapitánya még örömmel beszélt arról, hogy milyen jó, hogy ezek ellen a legendás ausztrál játékosok ellen küzdhetnek, az elért eredmények már valószínűleg nem derítették őt ilyen pompás kedvre.

Az első meccs gyakorlatilag még edzőmérkőzésnek sem volt valami jó az ausztráloknak: túl könnyen nyertek, és nem biztos, hogy ebből sokat tudtak tanulni. Kezdődött azzal, hogy az első dobásból Sophie Molineux kiejtette Dilárá Áktárt, majd hamarosan egy újabb kacsával folytatódott (itt a súlyos sérülése után több mint két év elteltével a válogatottba visszatérő Tayla Vlaeminck, az ausztrálok leggyorsabb dobója dobta ki Sobhaná Mosztárit – igaz, ezek után Nigár Szultáná mégiscsak eljutott 63 futásig, és ezt ketten is legalább 20-szal egészítették ki, így a cél 127 lett. Ezt viszont Alyssa Healy és Beth Mooney kapuvesztés nélkül, egy-egy egyéni 50-es bemutatásával mindössze 13 játszma alatt lekergette...

Bár Ausztrália másodjára is elég nagy győzelmet aratott, most azért volt több örömteli dolog Banglades számára is. Az persze nem, hogy Grace Harris megközelítette, Georgie Wareham pedig meg is haladta az 50-et az első félidőben, de az mindenképpen, hogy a 21 éves dobójuk, Fárihá Trisná a játékrész legvégén mesterhármast szerzett: Ellyse Perry, Molineux és Mooney egymás utáni kiejtésével pedig az első bangladesi nő lett, aki Ausztrália ellen mesterhármast ért el – és az első bangladesi nő, aki már két mesterhármassal is rendelkezik NH20-ban. Ilyen dobó a világon rajta kívül csak kettő van, de ők nem teljes jogú ICC-tagországból érkeztek (Uganda, Hongkong). És bár a cél 162 lett, ők pedig csak 103-at tudtak teljesíteni a kergetés során, de legalább a 100 most is meglett, és jövőbeli reménységük, a 19 éves Dilárá Áktár most végre megmutatta, mit tud: igaz, hogy csak 27 pontot ért el, de így is csapata legjobbja lett.

A várakozásoknak megfelelően hasonlóan alakult a harmadik mérkőzés is. Bár a legjobb bangladesi dobó, Náhidá Áktár három kapujával szépen beleritkított az ausztrálokba, de Alyssa Healy és Tahlia McGrath 29–29 dobásból elért 45, illetve 43 pontja kiegészülve még néhány hasznos 10 fölötti eredménnyel fölvitte a válogatottat 155-ig. A második félidőben leginkább Vlaeminck tündökölt: most már három kaput gyűjtött be, de az összes többi dobó, aki próbálkozott, szintén eredményes volt, így a bangladesi ütősök többnyire 10 alatti, esetleg 10–12 ponttal búcsúztak, és három kacsát is láttunk. Csak Nigár Szultáná ért el egy szebb 32-t, de így is igen sok, 77 futással alulmaradtak az ázsiaiak.

Ebben a formátumban a két csapat közti örökmérleg ezt a sorozatot követően már 5–0-ra áll.


Alapból nem látható kép
×