Skócia tovább menetel, de a vesztes Omán is bejutott a Szuperhatosba

2023. június 25. – Szerző: Krikettgalaxis

A mai másik meccs eredménye miatt mind Skócia, mind Omán továbbjutott, de mivel a két mérkőzés egyszerre kezdődött, ezért az elején ezt még nem lehetett tudni.

A 15. századi Kilchurn-vár romjai Skóciában (Earra-Ghàidheal agus Bhòid tanácsi terület) (illusztráció)A 15. századi Kilchurn-vár romjai Skóciában (Earra-Ghàidheal agus Bhòid tanácsi terület) (illusztráció)

A kép licence: közkincs / szabadon felhasználható

A helyi viszonyokhoz képest kifejezetten hűvös időben, 8 fokban kezdődött a találkozó, de mivel sütött a Nap, így a végére szépen felkúszott a hőmérséklet. Bár az egyenletes füves borítású sáv úgy volt várható, hogy később akár sokat hozhat a pörgetőknek, de Omán mégis úgy döntött: dobással kezdenek. A skótoknál George Munsey továbbra is betegséggel küzd, nem játszhatott ma.

A talaj végül lassabbnak bizonyult a vártnál és már az elején látszott, hogy térít oldalra. Nem tudni, hogy ezért-e vagy taktikai okokból, de a skót ütősök elég alacsony pontaránnyal kezdték a félidőt, viszont azért a játékrész közepére 5 fölé jutottak és a végére, ahogy azt egy ENN-meccsen illik, még jobban begyorsítottak. A legjobb formában ezúttal mai harmadik rendű ütősök, a 23 éves Brandon McMullen volt, aki egészen 136 futásig jutott, természetesen egyéni csúcsot döntve ezzel, hiszen eddig még százasa sem volt ENN formátumban. A végére a csapat 320 pontot gyűjtött be, ami lehetett volna valamivel több is, de azért az ománi dobóknak is volt több szép megoldása, amivel ha nem is nagyon, de legalább egy kicsit kordában tudták tartani Skóciát.

De bármennyire is láttunk mostanában jó játékot Omántól, azért meg kell vallanunk, a 321 lekergetésére viszonylag kevés esélyük volt. És ez már a második félidő elején meg is mutatkozott: az első 40 dobásból 30 (!) nullás volt. (Bár azért tegyük hozzá, az első félidőben Skócia még ennél is lassabban kezdett.) Aztán érdekes módon az ománi közepes és alsóbb rend jobban tartotta magát, mint a magas rend: a két legtöbb pontot szerző ütősük a 7. és 8. rendű Soeb Hán (36) és Naszím Husí (69) volt, de ezen kívül is volt egy közös dolog a 5–9. rendű ütősökben: mindegyiküket Chris Greaves ejtette ki, aki így tehát ötös zsákmánnyal zárt. Végül az omániak elég sokkal, 76 futással maradtak alul.

De mint a végére kiderült: hiába kapott ki most Omán, a másik meccs Srí Lanka-i győzelme miatt ők is biztos továbbjutók lesznek. A Szuperhatosba viszont a csapatok továbbviszik az oda szintén továbbjutó ellenfelek ellen szerzett pontjaikat, így Omán biztosan nem visz tovább egyet sem, Skócia pedig vagy kettőt, vagy ha az utolsó csoportmeccsen majd legyőzik Srí Lankát, akkor négyet.


Alapból nem látható kép
×