Női Hamvak: az angolok napjának indult a mai, de végül ez is az ausztráloké lett

2023. június 25. – Szerző: Krikettgalaxis

A mérkőzés negyedik napját 92 pontos előnyből kezdte Ausztrália kapuvesztés nélkül, végül mindössze 257 futással kiesett az egész csapat. A negyedik játékrészben aztán Angliát 116/5-re szorították.

Egy kenguru valahol Ausztráliában (illusztráció)Egy kenguru valahol Ausztráliában (illusztráció)

A kép licence: közkincs / szabadon felhasználható

Közepes méretű ausztrál összeomlásnak lehettek tanúi ma a nézők. Az még nem számított bele az összeomlásba, hogy 99 pontnál elvesztették első kapujukat, hiszen ezek után még 149/1-ig meneteltek, de innen mindössze 257 futásig tudtak eljutni a végére.

A 8. rendben Alyssa Healy még egy 50-essel is segítette őket, képzelhető, hogy mi lett volna enélkül... Mindenesetre az angolok boldognak érezhették magukat, és nem csak azért, mert Sophie Ecclestone ebben a játékrészben (ugyanúgy, mint az elsőben) most is ötös zsákmányig jutott, így ez lett tesztpályafutása első 10 kapu/mérkőzéses eredménye.

A negyed krónikájához hozzá tartozik még egy apróság: az 50. játszma környékén néhány játszmányi időre valamilyen műszaki hiba miatt nem működött a DFR-rendszer, nem lehetett kikérni a videóbírót. Szerencsére ez alatt az idő alatt nem történt semmilyen vitatott eset.

Az utolsó játékrész is az angol szurkolóknak tetszően indult: Emma Lamb és Tammy Beaumont agresszívan ütött, de akkor az ausztrálok támadásba dobták a jobbra pörgető Ashleigh Gardnert, aki nem csak Beaumontot állította meg, hanem a következő két ütőst is hamar kiejtette, köztük Nat Scivert kacsával.

Bár most már nagyon az ausztráloknak áll a zászló, de azért még izgalmas lehet az 5. nap, ha az angolok valamelyik hátralevő társulásának sikerül bebetonoznia magát. Tegnap este még erős döntetlenszagot is lehetett érezni, de ez mostanra eléggé eloszlott. 5 kapu ausztrál győzelmet hozna, 153 futás angolt. Egyik sem tűnik nagyon lehetetlennek.


Alapból nem látható kép
×