Spanyolország egy nap alatt lerendezte a Jersey elleni sorozatot

2024. április 14. – Szerző: Krikettgalaxis

Érdekes sorozatot vívott egymással Spanyolország és Jersey: az egész belefért egy napba. Mindkét találkozót a hazaiak, vagyis a spanyolok nyerték, bár egyiket sem túl simán.

A híres madridi Gran Vía út (illusztráció)A híres madridi Gran Vía út (illusztráció)

A kép licence: közkincs / szabadon felhasználható

Végre egy kis európai krikett! Legalábbis olyan, amit nem valamelyik nagy európai csapat játszik, mert azért olyan szokott lenni gyakran. De ilyet, mint ez a sorozat, már régen láttunk: két kis európai válogatott találkozott egymással.

Jó fokmérője lehet a földrész krikettjének fejlődésének az, hogy Jersey ki ellen hogyan teljesít. Ezen a szigeten ugyanis a brit befolyásnak köszönhetően régóta kriketteznek már, így bőven megelőzték a kontinens többi országát, még az olyan nagyokat is, mint mondjuk Spanyolország: pár éve még biztosan Jersey volt az erősebb. Csakhogy a kis szigetnek már nincs hova fejlődnie: egy idő után bizonyára szinte mindenki le fogja hagyni őket, mivelhogy a többi országban még hatalmas fejlődési lehetőség van, és ne legyenek kétségeink, hogy egy közel 50 milliós ország sokkal-sokkal több tehetséget fog kitermelni, mint egy százezres sziget. De nem csak az 50 milliós Spanyolország, hanem a pár milliós kisebb országok is: csak nekik még idő kell.

A spanyolok viszont úgy tűnik, már most lehagyták Jerseyt: a kis szigetnek innen már aligha van visszaút. Igaz, hogy nem nagy különbséggel, de a sorozat mindkét meccsét Spanyolrszág nyerte. Az eredménylapok itt érhetők el:

A 2026-os világbajnokság európai selejtezői egyébként most nyáron kezdődnek majd el. Spanyolország Ciprussal, Csehországgal, Dániával és Görögországgal került egy csoportba, míg Jersey közvetlen ellenfelei Belgium, Horvátország, Svájc és Szerbia lesznek, de ha esetleg innen továbbjutnak, később még további akadályok várnak rájuk.


Alapból nem látható kép
×