Özönvíz miatt egy teljes torna elmaradt az Emírségekben

2024. április 19. – Szerző: Krikettgalaxis

Olyat már sokszor láttunk, hogy egy-egy krikettmérkőzés elmarad az eső miatt, de azért az nem mindennapi, hogy egy egész rendezvényt lefújnak. Most ez történt meg az Egyesült Arab Emírségekben.

Eső (illusztráció)Eső (illusztráció)

A kép licence: közkincs / szabadon felhasználható

Közeleg, egészen pontosan 6 nap múlva kezdődik a 2024-es női NH20-as világbajnokság utolsó selejtezőköre, ahol még 10 válogatott küzd majd meg a két fennmaradó helyért. A selejtező az Egyesült Arab Emírségekben lesz, ezért néhány válogatott úgy gondolta, jó ötlet lesz, ha kicsit korábban eljönnek, és egy felkészülési tornát játszanak előtte.

Azonban a négy csapat, az Arab Emírségek, Hollandia, az Amerikai Egyesült Államok és Skócia pórul járt, ugyanis pont azon a napon, április 16-án, amikor el kellett volna kezdődnie az összecsapásoknak, soha, de legalábbis évtizedek óta nem látott özönvíz zúdult a környékre, és nem csak a krikettpályákat tette használhatatlanná, de az egy éves átlagot meghaladó mennyiségű (!) csapadék mindenhol óriási pusztítást végzett. Nem csak luxusautókat, repülőgépeket és csillogó üzleteket mosott el, de hétköznapi emberek millióinak is megkeserítette az életét, sőt, úgy tudni, egy halálos áldozat is volt.

Bár csütörtökre már valamelyest rendeződött a helyzet, sőt, a Thaiföld–Írország meccset már meg is rendezték egy dubaji pályán, de a négyes tornát teljesen lefújták.

A vébéselejtezőben egyébként a mostani négy résztvevő közül Skócia és az USA került egy csoportba (ott lesz még Srí Lanka, Thaiföld és Uganda is), valamint Hollandia és az Emírségek (náluk pedig Zimbabwe, Írország és Vanuatu szerepel még a csoportban).


Alapból nem látható kép
×