Öregasszony a pályán!

2024. április 22. – Szerző: Krikettgalaxis

Nagyon érdekes és igaz hír, de komolytalanságot sugall. Sally Barton tegnap 66 éves korában lépett pályára a gibraltári női válogatottban Észtország ellen, amivel minden életkorrekordot megdöntött. A hárommeccses sorozatot egyébként Gibraltár nyerte 3–0-ra.

A híres gibraltári szikla (illusztráció)A híres gibraltári szikla (illusztráció)

A kép licence: közkincs / szabadon felhasználható

Gibraltár–Észtország? Nem gondoltuk volna, hogy még erről a sorozatról is lehet valami különlegeset írni, pedig lehet. Már az első meccsen érdekes volt megfigyelni, hogy mekkora szórást mutatott a játékosok életkora. Mindkét csapatban több olyan játékos is pályára lépett, aki még az 1970-es években született, sőt, Gibraltárnál Lenka Tryb személyében egy 48 éves krikettező is feltűnt a pályán. Eközben viszont ott volt például a 2006-os születésű Yanira Blagg is, így tehát körülbelül 30 évnyi különbség volt a legidősebb és a legfiatalabb között.

De ez még mind semmi a második találkozóhoz képest: ekkor ugyanis Gibraltár csapatában megjelent a kapusposzton az 1957 májusában született Sally Barton, aki így tehát 66, sőt, közel 67 évesen lépett pályára, amivel természetesen minden idők legidősebb olyan krikettjátékosa lett, aki hivatalos NH20-on játszott. Az eddigi rekordot egyébként a török válogatott Osman Göker tartotta, aki 2019-ben több mint 59 évesen játszott. Barton egyébként az eredménylap szerint semmit sem csinált, hiszen nem ütött és sem elkapása, sem leverése volt, de nyilván a mezőnyben azért aktívan tevékenykedett ~ sajnos nem láttunk róla felvételeket, így csak találgatni tudunk.

A harmadik meccsen Barton már nem játszott, de akkor meg bemutatkozott Misha Paryani: ő pedig 2009-ben született, így jelenleg 15 éves...

Ami pedig az eredményeket illeti: a hazaiak nagyon simán nyerték mindhárom találkozót. Ja és még nem említettük: Gibraltár női válogatottja most mutatkozott be először NH20-ban, ezek voltak történetük első meccsei! Az eredménylapok itt tekinthetők meg:


Alapból nem látható kép
×