Szerbia a Balkán legjobbja

2023. június 26. – Szerző: Krikettgalaxis

Négy (legalább részben) balkáni ország részvételével rendeztek tornát az elmúlt 3 napban Szófiában. Bár a döntőket elmosta az eső, a csoportkör alapján Szerbia lett a legjobb, Horvátország az utolsó.

A szerémségi Zimony, ma a szerb főváros része (illusztráció)A szerémségi Zimony, ma a szerb főváros része (illusztráció)

A kép licence: közkincs / szabadon felhasználható

Bár Európa krikett szempontjából egyik legelmaradottabb része a Balkán, de azért helyi viszonylatban izgalmas meccseket lehet rendezni az ottani országok között is. Erre volt most példa a bolgár fővárosban, ahol Szerbia, a házigazda Bulgária, a kis részben a Balkánra is átnyúló Törökország és Horvátország mérkőzött meg egymással egy csoportkörben.

Az egész torna során nyilvánvaló volt, hogy általában elég nagy különbségek vannak a válogatottak között. A tapasztaltabb szerbek és bolgárok fölfelé lógtak ki, a horvátok lefelé. Érdekes módon Törökország, aki eddigi története során sem férfi, sem női nemben egyetlen mérkőzést sem nyert meg soha, most a horvátokat simán kiütötte, így tehát megszerezték valaha volt első győzelmüket. De mind a bolgároktól, mind a szerbektől simán kikaptak ők is, míg az egyetlen szoros csatát a bolgár–szerb mérkőzés szolgáltatta.

Ez a két csapat végzett a tabella élén, így a döntőt is ők játszották volna, de sajnos a harmadik napon az esőzések miatt sem a döntőt, sem a harmadik helyért vívott csatát nem lehetett megrendezni, így a torna végeredményét a csoportkör alapján állapították meg.

A legjobb játékosok mindketten szerbek, és eredményüket az 1-es számjegyek jellemzik: a legtöbb futást (111-et) Alexander Dizija gyűjtötte be, míg a legtöbb kaput (11-et) Mark Pavlović.


Alapból nem látható kép
×