Hatszor végezte ki Indonézia Mongóliát

2024. április 24. (utolsó módosítás: 2024. április 26. 07:48) – Szerző: Krikettgalaxis

A tavaly megismert, és akkor iszonyatosan gyengének bizonyult mongol női válogatott nem adta fel: próbálkozik a fejlődéssel, még ha egyelőre nem is látszanak nagy jelei. Most Indonézia otthonába látogattak, ahol hatszor is összecsaptak – mind a hat meccs vége fölényes indonéz győzelem lett.

A Pura Ulun Danu Bratan nevű hindu templom az indonéziai Bali szigetén (illusztráció)A Pura Ulun Danu Bratan nevű hindu templom az indonéziai Bali szigetén (illusztráció)

A kép licence: közkincs / szabadon felhasználható

El lehet gondolkodni, vajon van-e értelme az olyan sorozatoknak, amikor egy olyan válogatott játszik, amelyik a világ leggyengébbjei közé tartozik, egy olyannal, amelyik valahol a középmezőnyben található. A mérkőzések eredményei ugyan előre borítékolhatók voltak, sőt, még az is, hogy az indonéz győzelmek aránya is nagyon nagy lesz, de mi azt gondoljuk: mégis van értelme ennek is. Például azért, mert talán mégiscsak ráragadt azért egy-két dolog a mongol játékosokra: ellestek egy-két technikát ellenfelüktől, így, ha önbizalmuk nem veszett el teljesen, akkor még fogják tudni hasznosítani a jövőben. Hiszen tegyük hozzá: a mongol lányok, akik pályára léptek, nagyon fiatalok voltak: mindegyikük a 2000-as években született, sőt, még 2007-es is volt köztük. Másrészt Indonézia is kipróbálhatott sok újoncot, kockázatmentesen, hiszen még így sem fenyegette őket, hogy esetleg kikapnak, és ez ártani fog a világranglistahelyezésüknek. Harmadrészt: ennyivel is bővült a krikett története, gyarapodtak a statisztikák. Akinek adatbázisa van, az is örülhet neki, hiszen ennyivel is nagyobb és ezáltal értékesebb lett az adatbázis.

És ha már szóba kerültek az indonéz újoncok, egy világrekordot is meg kell említenünk velük kapcsolatban. Az egyébként 17 éves Rohmalia Rohmalia mindjárt a bemutatkozó meccsén (ami a sorozatban az ötödik volt) 7 (!) kaput gyűjtött be úgy, hogy egyetlen pontot sem szereztek ellene az ütősök. Olyan már kétszer is volt a női NH20 történetében, hogy valaki hetes zsákmányt dobjon, de mind közül Rohmaliáé lett a legtakarékosabb, ezért hivatalosan az övé a valaha volt legjobb dobóteljesítmény ebben a formátumban.

A hat meccs eredménylapja itt érhető el:

Mivel a két válogatott egyszer már korábban is játszott egymással, és akkor is Indonézia nyert, így az örökmérlegük egymás ellen most már 7–0.

A tervek szerint május 7-től kezdődően a mongol férfiválogatott is játszani fog egy hétmeccses sorozatot, méghozzá Japán ellen: ott is hasonló eredmény várható, már most eláruljuk.


Alapból nem látható kép
×